La millor manera d’acabar una visita al nou Time Out Market de Barcelona
La revista d’oci i cultura inaugura el seu propi mercat gastronòmic a imatge i semblança dels que ja hi ha a Nova York, Londres o Lisboa
A aquestes hores segurament ja haureu llegit per tot arreu que aquest divendres obre el nou Time Out Market a Barcelona, un mercat gastronòmic amb una selecció de restaurants de la ciutat, cadascun amb la seva paradeta, i unes taules centrals per reunir-se a menjar una mica d’aquí i d’allà satisfent els gustos dels paladars entaulats. És un mercat comparable al de San Miguel de Madrid o als altres que la revista d’oci i cultura té en ciutats com Nova York, Londres o Lisboa.
Aquest nou espai ple de restaurants obrirà gairebé cada dia de l’any i se situa estratègicament a la zona de la ciutat que estarà més de moda els propers mesos, quan tothom voldrà veure algua cosa de la Copa Amèrica. Situat al Maremàgnum, ocupa més de 5.000 metres quadrats i té una gran varietat d’oferta per menjar. Té 14 parades, un restaurant a l’ús a càrrec de Casa Amàlia, quatre bars (dos d’ells a l’exterior amb terrassa), un espai per a esdeveniments i un estudi de pòdcast.
La programació cultural ha de ser l’esquer perquè els veïns de Barcelona baixin Rambla avall fins a arribar al nou mercat. Però mentre encara no ha començat ens fixem en el menjar. S’hi pot degustar la cuina estrellada de Jordi Artal, que té dues distincions de Michelin al restaurant Cinc Sentits i també la de Fran López, amb estrelles al Xerta i Villa Retiro. Sense galons però amb solvència també hi ha els cuiners Lena Maria Grané i Ricky Smith, de BaLó.
A més, s’hi poden menjar els arrossos de Can Ros, la carn de tall argentí de Darvaza, la cuina catalana de Casa Guinart, el peix i marisc de RiasKru, el bon producte de Colmado Múrria o els nigiris i makis de Monster Sushi. També hi ha parades amb menjar i preus més assequibles, com les hamburgueses de La Real, els tacos de Xuba i les pizzes de La Balmesina.
Els capricis de Bubó
Si sou cafeters, hi trobareu Café de Indias, però per posar punt i final a un àpat al Time Out Market cal passar per la pastisseria Bubó. Des que va obrir el 2005 al Born, aquesta és una de les pastisseries que ha liderat el corrent innovador a la ciutat. Les mides de l’espai els obliguen a fer una selecció de tota l’oferta que tenen a la botiga, però no hi trobareu a faltar cap clàssic. A més dels seus excel·lents croissants, també hi podreu degustar els pastisstes individuals més venuts, com el Xabina, i descobrir la seva nova línia de gelats.
El director artístic d’aquesta pastisseria, Ernest Ameller, explica que l’objectiu fundacional va ser convertir el pastís en una joia, una tendència que no ha parat de créixer en el món dolç. Fa dos dies Albert Adrià inaugurava Gelato Collection a La Rambla explicant la seva voluntat de convertir la gelateria en una botiga més semblant a una joieria o una perfumeria. Caldrà seguir com Bubó també explora el món del gelat.
La fluorescència de Paradiso
I si hi ha un altre imprescindible per tancar una visita al Time Out Market és la cocteleria Paradiso. Gràcies a una carta de fluorescència en irradiació constant es va convertir en el millor bar del món el 2022, una primera posició que li va arrabassar l’any següent Sips, convertint Barcelona en la capital indiscutible de la mixologia. Amb una gran barra central i una terrassa a joc, aquí podeu deixar passa les hores amb un còctel espectacular tant per la forma com pel contingut.
Giacomo Giannoti, que el dia de la inauguració estava al capdavant de la barra, és un dels responsables del bon moment que passa la cocteleria a Barcelona. La carta actual del local es diu Misteris del Món i vol seduir els clients amb tota una història amb exòtics personatges que es diuen Gravity, Aliens, Enigma o Ramses i arriben en un recipient singular. A més de dominar la mixologia, el secret del seu èxit està en la posada en escena. La gastronomia no és només menjar.
Tu suscripción se está usando en otro dispositivo
¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?
Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.
FlechaTu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.
Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.
En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.
Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.