_
_
_
_

Pistes salades i dolces per aquest Sant Jordi al centre de Barcelona

Una llista de bars per fer unes tapes o cafeteries per menjar algun pastisset durant la ruta per parades i llibres

El llibre de Sant Jordi que es menja de La Pastisseria, a Barcelona.
El llibre de Sant Jordi que es menja de La Pastisseria, a Barcelona.
Mar Rocabert Maltas

Com que Sant Jordi a Barcelona és un dia per passejar i passejar entre parades de llibres i roses i a tot arreu hi ha una gentada, és bo tenir ben apuntats els millors bars per fer unes tapes o les cafeteries per menjar alguna cosa dolça. L’illa literària s’eixampla cada any, així que us recomanem alguns establiments per fer una pausa i prendre alguna cosa dividits per zones aproximades. Segurament al matí us hi podreu asseure, a la tarda ja no es pot prometre res. A partir de les 18.00 h acostuma a ser l’hora punta en què el centre s’omple de gom a gom.

La Rambla

Aquest any Sant Jordi torna a la Rambla, zona complicada a l’hora de parar a menjar. Potser val la pena endinsar-se per algun carreró del Raval per anar a petar al Superclàssic (Carrer de les Floristes de la Rambla, 14), on es pot picar alguna cosa a la seva terrassa, o més avall, fer unes tapes o un entrepà al Mendizàbal, tot un clàssic que també té terrassa (Carrer Junta de Comerç, 2). Una altra opció, una mica més selecta, és el bar Cañete (Carrer de la Unió, 17). Si sou més de dolços, teniu la pastisseria Escribà, que ja té a punt la seva rosa de Sant Jordi, un pastisset de festucs i crema de rosa. La Granja Viader (Carrer d’en Xuclà, 4) també és una bona opció i potser encara us ve de gust un suís amb melindros. A la mateixa Rambla ha obert no fa gaire Bobò Xurros (La Rambla, 100), un nou establiment que rendeix culte a aquesta pasta fregida.

Part baixa del passeig de Gràcia i Rambla Catalunya

En aquesta zona comencem per la part dolça, que n’hi ha unes quantes opcions. Si sou llaminers val la pena que us acosteu fins a La Pastisseria (Carrer Aragó, 228), on aquest Sant Jordi han fet un desplegament de pastissos especials que van des de llibres fins a roses i dracs. També hi trobareu altres llocs per poder asseure’s a menjar alguna cosa -dolça o salada- al Forn Sant Jaume (Rambla de Catalunya, 50), on també han fet pastissets amb forma de rosa, o a Casa Vives (Rambla Catalunya, 58), on tenen un pastís de Sant Jordi. Un gelat el podreu fer a Lucciano’s (Gran Via, 601). Si sou més de salat, les tapes de Tapas 24 són una aposta segura, a La Esquina també podreu compartir algun platet, a La Fuga trobareu alguna focaccia o un tall de pizza, mentre que a Casa Alfonso també us serviran unes tapes.

Part alta del passeig de Gràcia i Rambla Catalunya

Si les cames us demanen treva per la zona alta del passeig de Gràcia i Rambla Catalunya, també teniu un reguitzell d’oferta dolça, començant per bones gelateries. Tant a la Badiani (Rosselló, 232) com a la Gelateria da Gallo (Mallorca, 277) hi trobareu molt més que gelats. Us poden posar la bola dins d’un brioix i també tenen una bona oferta de pastissos. A més, per la zona hi teniu pastisseries emblemàtiques com la Mauri, amb oferta salada i dolça per picar a qualsevol hora, o Secrets by Farga. A l’hotel Mandarin Oriental també trobareu els berenars de Lluc Crusellas, que s’acaben el 26 d’abril. Per als que voleu salat, tastar la nova Bodega Solera (Còrsega, 339) pot ser un encert, mentre que a la terrassa del Bauma (si no plou) si estarà de cine, i el Bar Mut (Pau Claris, 192) sempre és un lloc on anar a recalar. A l’altra banda teniu llocs com Cerveseria Catalana (Mallorca, 236) o l’entrenyable La Bodegueta (Rambla Catalunya, 100).

Gelats de Badiani per Sant Jordi
Gelats de Badiani per Sant Jordi.

Jardinets de Gràcia

L’illa literària s’estira cap amunt i arriba fins al Jardinets de Gràcia, on també hi haurà sarau de venda de llibres i roses. Així que per aquella zona podeu menjar algun platet al Tangana (Riera de Sant Miquel, 19), al Bar But (Bonavista, 8), on també fan uns baos suculents, o al jardinet de Les Filles Cafè (Carrer Minerva, 2), un bon tros de verd on deixareu de sentir el rum-rum de la ciutat. Si voleu alguna cosa més referescant, aneu a la gelateria Paral·lelo, de les millors de la ciutat, amb sabors que us sorprendran. Ja fa set anys que fan una recepta especial per Sant Jordi, que porta suc de taronja sanguina amb la seva polpa i infusió suau de pètals de rosa.

Passeig Sant Joan

A tocar del passeig Sant Joan teniu locals oberts des del migida fins a la nit per menjar alguna cosa com Casa Ràfols (Ronda Sant Pere, 74), La Foga (passeig Sant Joan, 32) o El Viti Taverna (passeig Sant Joan, 62), aquests dos últims amb terrassa. També té espai exterior La bikineria (passeig Sant Joan, 60), oberta des de fa poques setmanes. Teniu dues bones gelateries en aquesta zona: el segon local de Paral·lelo (Ausiàs Marc, 55) i Obrador Delacrem (passeig Sant Joan, 59). Brew Coffee (Roger de Flor, 102) també us queda a prop i tenen cafè d’especialitat i brioixeria de qualitat, igual que al Bristol (Roger de Flor, 220). Lot Roasters (Bailèn, 43) i Funky Bakers (Bailèn, 61) també són bons llocs per fer-hi una parada, tant pel seu cafè com per la companyia.

Sobre la firma

Mar Rocabert Maltas
Es periodista de tendencias y cultura en la redacción de Cataluña y se encarga de la edición digital del Quadern. Antes de llegar a EL PAÍS, trabajó en la Agència Catalana de Notícies. Vive en Barcelona y es licenciada en Periodismo por la Universitat Pompeu Fabra.
Tu comentario se publicará con nombre y apellido
Normas
Rellena tu nombre y apellido para comentarcompletar datos

Más información

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_