_
_
_
_
_

Virtuts

Castedat. Els anatemes contra el preservatiu que el Papa ha llençat així que ha trepitjat terra africana han estat capaços de concitar sensates unanimitats a la contra de governs tan diversos com l'espanyol, el francès o l'alemany. Les reflexions de Ratzinger al Camerun passarien amb nota la prova per engreixar els pensaments del calendari del pagès, si no fos pel tràgic sarcasme de les xifres: 22,5 milions de persones infectades per la sida a l'Àfrica subsahariana. Tothom menys el Vaticà sap que la recepta per evitar la sida és l'ús del preservatiu, més enllà d'aquesta campanya en favor de la castedat que el Papa vol impulsar en un país on el 40% de la població són analfabets i el 100% no entenen què coi vol dir el Sant Pare amb això de l'abstinència sexual. Però hem de suposar que -salvant algun ramat d'ovelles negres- el Vaticà predica amb l'exemple i se santifica amb la castedat, virtut que s'entesta a compartir amb el promiscu continent negre.

Generositat. Altra cosa, però, són les receptes per combatre la crisi econòmica. Domina el lliure albir. I així hem de veure com una empresa que ha perdut 50.000 milions d'euros i ha rebut 131.000 milions en ajudes de l'Estat, resulta que ha premiat els seus executius amb 128 milions d'euros. Això passa als Estats Units amb AIG i ha obligat els demòcrates de Barack Obama a legislar ad hoc per tal d'obligar els directius de l'asseguradora a retornar els diners.

Temprança. Més a prop, a casa nostra, avui es coneixeran els resultats del referèndum de Seat. Uns 13.000 treballadors decideixen si renuncien o no a la congelació salarial que suposaria uns 10 milions d'euros anuals, segons estimacions sindicals. La prudència recomana estrènyer-se el cinturó si es vol que l'Audi Q3 s'acabi fabricant a Martorell. L'any passat Seat va perdre 78 milions operatius. També l'any passat, Francisco Javier Garcia Sanz, president del consell d'administració de Seat, va ingressar 9,5 milions d'euros: 930.000 de sou, 6,5 milions en stock options i dos milions en variable. Ara que arriba Divendres Sant seria bo generalitzar aquesta virtut contra la gula.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_