_
_
_
_
_

La Rebotiga

Leonardo Sciascia, poemes de Just M. Casero, fàbriques del Llobregat...

Amor, traïció i art en un 'thriller' psicològic

Coincidint amb la publicació de la darrera novel·la de l'escriptora nord-americana Siri Hustvedt, Elegia per un americà (Empúries), Angle treu en català l'anterior obra de l'autora, Allò que vaig estimar (traducció de Jordi Martín Lloret), amb la qual va aconseguir el reconeixement internacional. Assagista, poeta i novel·lista, Hustvedt se serveix del thriller psicològic en aquesta novel·la per fer una provocadora reflexió sobre l'amor, la traïció i la creació artística. L'acció se situa al Soho, on un historiador queda fascinat per un quadre i comença a buscar-ne l'autor, amb qui l'unirà una profunda amistat.

Allò que vaig estimar. Siri Hustvedt. Angle. 440 pàgines. 24 euros

Un clàssic de la novel·la negra

Edicions 62 recupera una de les obres mestres de Leonardo Sciascia, que demà serà homenatjat en el marc de la setmana de la novel·la negra a Barcelona, amb motiu del 20è aniversari de la seva mort. A cadascú el que és seu és un retrat del poble sicilià amb les subtils imbricacions polítiques de la màfia. Un jove professor d'institut ha de descobrir l'autor d'un assassinat enmig del silenci i la complicitat entre la màfia, l'església i un grup de policies corruptes. Traducció de Francesc Parcerisas.

A cadascú el que és seu. Leonardo Sciascia. Edicions 62. 160 pàgines. 16,50 euros

Una selecció de poemes de Just M. Casero

El "poeta trist, delitós de vida, de llibertat i de justícia" que era Just M. Casero, segons escriu Jaume Guillamet, es descobreix en aquests poemes que l'autor va escriure entre els anys 1960 i 1970. Un volum que posa a l'abast del lector el "vers lliure molt potent, descarnat i desproveït d'artifici" de Casero, en paraules de Roger Costa-Pau, que ha tingut cura de la selecció dels poemes. El llibre conté un capítol, 'La primera veu', que aplega els poemes de joventut de Casero, escrits en el seu castellà matern.

Una eterna claredat. Just M. Casero. CCG Edicions. 52 pàgines. 8,50 euros

Un recorregut per les fàbriques del Llobregat

Les fàbriques formen part del paisatge de les ribes del riu Llobregat. Les fotografies panoràmiques de Josep Ignasi Oms, metge estomatòleg que ha treballat com a antropòleg dentari en diversos jaciments arqueològics de Catalunya i l'Orient Mitjà, documenten l'estat actual del patrimoni industrial al llarg del riu i evidencien el gran contrast entre la magnitud de les indústries i la migradesa del riu que va condicionar-ne la localització. Amb textos de Joan Alemany i Vicenç Villatoro.

El Llobregat, un riu de fàbriques. Josep Ignasi Oms. Lunwerg. 190 pàgines. 39,50 euros

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_