_
_
_
_

Escribà endolceix la portada

L’obrador del pastisser perfila amb xocolata l’‘skyline’ de la ciutat

Daniel Domínguez prenent mides de l’skyline de xocolata.
Daniel Domínguez prenent mides de l’skyline de xocolata.j. sánchez

Gairebé 1.100 grams de xocolata de diversos colors formen la silueta de l’skyline de Barcelona que il·lustra la portada d’aquest extra, poques hores abans del tret de sortida d’una edició de la Mercè el pregoner de la qual és el reconegut cuiner Ferran Adrià.

Elaborades pel pastisser Daniel Domínguez, de l’obrador del reconegut pastisser barceloní Escribà, les miniatures d’algunes de les construccions més emblemàtiques de la ciutat, com ara la Sagrada Família, el monument a Colom o la Torre Agbar, componen el minimalista i ben dolç perfil de la cuitat de Barcelona. “S’ha de tenir pols”, assegura Domínguez mentre acaba d’arrodonir, amb la precisió d’un cirurgià, el braç estès de Cristòfor Colom.

Malgrat la seva àmplia experiència —fa 14 anys que treballa a la pastisseria Escribà—, Domínguez reconeix que el procés sempre és complicat, especialment quan es tracta d’elaborar figures petites i amb detalls marcats. En primer lloc, prepara el fons de xocolata blanca sobre el qual descansa l’skyline, d’uns dos centímetres de gruix. Després, comença a treballar cadascuna de les figures. La Sagrada Família és de les més complicades, ja que, segons diu, “té particularitats difícils de plasmar amb xocolata fosa”. Més enllà dels diferents colorants, el procediment per elaborar cadascuna de les figures segueix sempre el mateix patró: abocar la xocolata fosa sobre el paper, escampar-la de manera que agafi uns dos centímetres de gruix, deixar passar uns minuts fins que se solidifiqui, col·locar la silueta de la figura sobre la xocolata i retallar al seu voltant amb un cúter, amb molta cura. En alguns casos, Domínguez necessita l’ajuda d’un bisturí per retocar la figura fins a deixar-la perfecta.

Així, amb poc més d’un quilo de xocolata, colorant, un lleuger toc de mantega de cacau, una generosa dosi de destresa i tot un matí de feina, Domínguez elabora un dolç, original i acolorit perfil de Barcelona a l’espera que s’inaugurin les Festes de la Mercè 2013. “Bon profit, Barcelona!”

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_