_
_
_
_
PENSANT-HO BÉ
Opinión
Texto en el que el autor aboga por ideas y saca conclusiones basadas en su interpretación de hechos y datos

Crisi, festa i gresca

Cadaqués deixa de ser el poble més bonic del món

Barcelona -

L’has llogat? Per mesos, per setmanes, per dies?”. Són converses que es repeteixen a Cadaqués. En els darrers anys hi una certa fal·lera per llogar pisos. La crisi estreny tothom, i el manteniment i les reparacions, amb un IVA del 21%, són cares. Llogar el que en diuen a primera línia de mar als mesos de juliol i, sobretot, agost, pot representar uns 800 euros a la setmana. Això sí, s’ha de tenir un certificat d’habitabilitat (no arriba als 200 euros) i els llogaters s’han de fer càrrec de la taxa turística (0,45 euros per persona i nit).

El cas és que molts propietaris volen llogar, però no tant per qüestions crematístiques, que també, sinó perquè hi ha mesos que a Cadaqués no s’hi pot viure. Massa turistes i passavolants de dia, i a les nits i a les matinades, quan Cadaqués deixa de ser el poble més bonic del món i es disfressa de Lloret.

La juerga i la gresca. Nois i noies, guiris i autòctons, cada cop més joves i més borratxos, es dediquen a tirar barques a la mar, o contenidors de paper o motos. O agafen taula i cadires del Melitón i les planten a la riba. O els trobes desmaiats davant casa teva. Hi ha baralles i destrosses de mobiliari urbà. Aquesta Setmana Santa, tres dropos van agafar una barca de la platja d’es Poal i la van enfonsar. Hi ha una certa permissivitat. El turisme és el turisme i el negoci és el negoci.

No són tots, és clar, però aquests dies que no pots fer un pas, les llargues matinades de festa i gresca que s’han convertit en una tradició aconsellen que el millor que es pot fer és guillar, deixar el poble als turistes, llogar el pis, treure uns calerons i tornar quan el fantasma de Lloret s’hagi retirat.

Ara que, a partir del 15 d’abril, sembla ser que Cadaqués serà una localitat pionera en el reciclatge d’envasos en màquines automàtiques a dos supermercats, la pregunta que ens assalta és: qui els retornarà? Els que els escampen per mig poble? Els serveis de neteja (molt eficients, per cert)? O apareixerà alguna brigadilla que intentarà aconseguir els famosos cinc cèntims del retorn? Serà divertit veure-ho.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_