_
_
_
_

VOX POPULI

Born, Roxy Music, cànon

L'etern debat del Born

Els arquitectes Enric Sòria i Rafel Càceres acabaran guanyant el premi a la paciència. Quan ja semblava que la rehabilitació del Mercat del Born —pel qual inicialment havien dissenyat la biblioteca provincial— tirava endavant com un centre d'història i cultura que, després de fer diverses modificacions del projecte, sembla que es podrà inaugurar el 2012, ara la iniciativa eltorndelborn.es reclama que s'hi faci una plaça pública i, a més, qüestionen la restauració de l'estructura de Fontseré.

Roxy Music i Dylan, tornen els clàssics

Dos clàssics de la música popular tornen a Barcelona. Bob Dylan i Roxy Music actuaran a l'estiu a Barcelona. El primer fa sis anys que no ens visitava, els segons, 28. El primer oferirà un concert (el dia de Sant Joan) al marge de festivals, els segons vénen al Sónar. El primer probablement no tocarà els seus èxits —si els toca, tant és perquè no se solen reconéixer—, els segons no n'estalviaran cap, perquè aquells temes són el sentit del seu concert. El primer està actiu, els segons ho estigueren.

La por del cànon literari català

La Institució de les Lletres Catalanes presenta avui un projecte d'aquells tan cabdals per a un país com aixequen les tan fantàstiques i estèrils polèmiques típiques d'aquí. És el Qüestionari sobre la tradició literària catalana: trobar els títols fonamentals que expliquen una literatura. I això és, d'alguna manera, crear un cànon literari, fet que causa autèntic esglai al mateix organisme i de la qual es volen allunyar com sigui. I més si algú hi volgués veure un cànon oficial. Doble pecat en un país tan petit!

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_