_
_
_
_

Un petit brot verd a Sants

Primer es van endur les palmeres. Estan mortes, deien els veïns. Després, les faroles. És que ara ens volen deixar a les fosques? Ningú pensa en nosaltres, estem deixats de la mà de Déu. Tots es lamentaven en veure les enormes grues i els camionassos feinejar per la rambla Badal. Per un cop la mala notícia era bona. Senyors, estan instal·lant les carpes que acolliran les parades del mercat de Sants mentre es construeixi el nou. Falta temps encara, ja ens ho han dit, però pels veïns la cosa és més urgent. L'estimat vell mercat s'està morint. Literalment. Cada cop que hi vas han tancat una nova parada, encara que comprar-hi el peix segueix sent oligatori. El mercat s'ha fet tan petit que les carpes que acolliran les parades només ocupen dos trams de Badal: del carrer Càceres a Canalejas. L'AVE ha estat una benedicció, però va trastornar el barri. Ja aleshores van començar a tancar botigues, les més properes a les vies. El trànsit infernal de formigoneres i camions cuba, dia i nit, pels carrerons més petits, la pols, el soroll. Ja tenim AVE, però arriba la crisi.

Sants-Hostafrancs, un dels carrers comercial més grans d'Europa, diuen amb orgull els botiguers, està a mitja vela. Cartells de liquidació per tancament o rebaixem tots els nostres estocs, inclòs un restaurant que fa descomptes als nens. És un viacrucis trist.

Les Arenes estan aturades; l'estació d'autobusos segueix més sinistra que mai i l'odiada torre Malaya ha crescut tant, amb la benedicció de l'Ajuntament, que ha trencat un paisatge. Al costat, el nou hotel AC és una delícia de discreció i bon gust.

El panorama és fosc, però hi ha aquests petits brots verds que ens fan pensar que aquest barri tan emprenedor i tan divertit té futur. Primer, les obres per les carpes. I després, la reobertura de l'estació de metro de Mercat Nou. Les obres han aïllat durant dos anys una part important del barri. Sí, segur, Sants té futur.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_