_
_
_
_

Agenda

Música, art, copla...

Nits de música. Malgrat la crisi, la grip i les dificultats amb què es topa tot projecte, torna per cinquè any el Festival Músiques Cruïlla de Cultures, el festival que omple de música les nits del mes de juliol de la ciutat de Mataró. L'edició d'aquest any comença la nit de Sant Joan, una de les més màgiques i populars de l'any, i es caracteritza per reunir veterans incombustibles, joves amb gran projecció de futur i per presentar l'únic concert a Espanya de l'actual gira de Manu Chao.

El 23 de juny serà la primera de dotze nits plenes de música, com la que protagonitzaran el sud-africà Hugh Masekela, el nord-americà Taj Mahal, l'uruguaià Jaime Roos o la mítica banda The Wailers, que faran palès que l'herència es pot adaptar als nous registres sense perdre la identitat. Amb ells, diversos grups i solistes catalans com Rauxa o Ai Ai Ai, que encetaran i tancaran el festival amb rumbes; La Latina, Black Gandhi, Che Sudaka, La Candombera o Alma Afrobeat Ensemble, Roger Mas, Raynald Colom, i dos exemples de la renovada escena del pop català, Joan Miquel Oliver i Manel.

El festival presenta dues cites destacades. La possibilitat de gaudir de l'únic concert de Manu Chao i Radio Bemba a Espanya dins la gira Tombolatour (programat per al 4 de juliol), i l'altra, recuperar un nou espai per a la ciutat de Mataró, l'Espai l'Arquera, situat a la vora del mar i que permetrà, des d'aquell moment, programar actes musicals a l'aire lliure. Festival de Músiques Cruïlla de Cultures 2009. Mataró (del 23 de juny al 18 de juliol) www.cruilladecultures.com.

MÚSICA

La Off Villarroel tanca la seva cita musical de la temporada el proper 22 de juny. El cicle Els dilluns de Rockdelux arriba a la recta final amb els concerts de dos dels millors exponents de l'escena underground barcelonina: Extraperlo (a la imatge), que presentarà el seu segon disc Desayuno continental en un concert únic, i Veracruz, que, després de passar pel recent Primavera Sound, també presenta nou disc format per 11 cançons. Una oportunitat única per veure en format de teatre dos grups que estan en plena maduresa musical. Extraperlo i Veracruz. La Off Villarroel (22 de juny, 21.00 hores). www.lavillarroel.cat

ART

Diu que "pinta sense pintura" i, efectivament, David Rodríguez Caballero (1970) empra paper o alumini i els treballa com si fossin quadres buscant els matisos de la llum en el tractament de les superfícies i donant-los quasi sempre un toc de color. Aquests dies presenta la seva primera exposició a Barcelona a la seva galeria de sempre, la Marlborough, amb les darreres obres en alumnis de gran format que ha fet, i una petita mostra de subtils papers plegats que són a l'origen de les obres metàl·liques.

De fet, tot i que ja feia temps que se servia de l'alumni, que poleix per donar-li textura pictòrica, fou la inspiració de la tècnica japonesa de l'origami, una mena de papiroflèxia, que és en l'origen del treball actual. Plegats. Galeria Marlborough (València, 284, 1r 2a, Barcelona). Fins al 9 de setembre.

Copla. Miguel de Molina va ser un dels artistes més polifacètics, provocadors i maltractats per l'Espanya franquista. Republicà i homosexual, va haver d'exiliar-se després de la Guerra Civil a Buenos Aires. La compa-nyia de teatre La Barni reprèn l'espectacle Ojos Verdes, Miguel de Molina in memoriam com a homenatge a l'artista del "caracolillo" en el front, les bruses de mànigues "afarolades" i els botins de fantasia. L'obra, dirigida per Marc Vilavella (també n'és el protagonista) i Marc Sambola, compta amb la presència d'Eduard Tenas al piano, les actrius Manoli Nieto i Gracia Fernández i els actors Xavi Melero i Albert Mora. Ojos verdes. Miguel de Molina in memoriam. Brossa Espai Escènic (Allada Vermell, 13). Fins al 26 de juliol.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_