_
_
_
_
_

Cafeteries d’especialitat de Barcelona que es torren el cafè i tenen brioixeria de la bona

El cafè de qualitat s’ha convertit en una qüestió irrenunciable per a molts, que ja no es conformen amb qualsevol cosa

Cafeteries Barcelona
La cafeteria Sensorial, al Poblenou de Barcelona.
Mar Rocabert Maltas

El cafè de qualitat s’ha convertit en una qüestió irrenunciable per a molts, que ja no es conformen amb qualsevol cosa. Per això no paren d’obrir cafeteries d’especialitat, que són aquells bars on se serveix un cafè d’origen amb un gra que prové d’un lot concret, del qual es pot saber la finca i l’agricultor que l’ha cultivat. S’ha cuidat al màxim el producte perquè no tingui defectes. És a dir, tot el contrari que el café mesclat industrial. Quan s’ofereix el millor cafè té tot el sentit que es busqui la màxima qualitat en els altres productes, com la brioixeria o els entrepans. Entre el boom de noves cafeteries d’especialitat, avui us parlem de dos nous locals de Barcelona que es torren el seu cafè i també serveixen croissants dels bons, fets en obradors artesanals.

Sensorial Coffe Roasters

Diuen que Madrid és plena de cafeteries d’especialitat però hi ha pocs torradors. En canvi, a Barcelona no paren de créixer les cafeteries que ofereixen el seu propi cafè però que també se’l torren. Sensorial és un d’aquests casos. Tenen un local al barri del Poblenou, però també són torradors de cafè. El venen a d’altres cafeteries i al consumidor final a través del seu web. Si aneu al seu local, tindreu premi doble perquè la brioixeria també és bona, del forn Madeleine by Ferreries, un obrador situat al mateix barri, que els serveix croissants, pain au chocolat o rolls de canyella acabats de fer cada dia.

En un local ampli i lluminós que fa cantonada al carrer Llull amb Marià Aguiló, al cor del barri, aquesta cafeteria ofereix cafès d’especialitat, de diferents origens, que provenen de les finques pròpies d’aquesta empresa, formada per tres socis, un d’ells un caficultor de Colòmbia, i els altres un importador barceloní i un torrador de Lleida. Tenen una desena d’origens, entre els quals tres varietats de Colòmbia, dues de Costa Rica, del Brasil, de Mèxic i d’Etiòpia. Aquest últim és un cafè d’altíssima qualitat, cultivat a la finca Gesha Village, situada a la zona de Bench Maji, a 2.040 metres, i té notes de flors, melassa i taronja.

A la cafeteria, són baristes els que preparen els cafès perquè tan important com la maquinària -que també requereix els manteniments adequats- és conèixer bé el procés d’elaboració, diferent en funció del tipus de beguda. No és el mateix un espresso que un cafè de filtre, però aquí els preparen els dos perquè hi ha moltes maneres de prendre el cafè, que no deixa de ser una infusió. Tenen diferents espais dins del local que ofereixen més o menys tranquil·litat i ja estan pensant en créixer. De moment, volen obrir alguna cafeteria més a la mateixa ciutat, i en un futur a Madrid.

Sensorial Coffee Roasters

Sensorial Coffee Roasters

Carrer Llull, 199, Barcelona
633 49 22 36
Preu cafè sol: 1,90 euros

D’Origen Coffee Roasters

A la Casa Calvet d’Antoni Gaudí, on hi havia la xocolateria Brescó -que va tancar fa uns mesos- ha obert fa dues setmanes D’Origen Coffee Roasters, una nova cafeteria d’especialitat que també té cura de la brioixeria que ofereix i per això l’encarrega a la pastisseria Brunells. Així que la combinació de cafè i pasta resulta guanyadora amb els seus croissants i d’altres especialitats que arriben de l’obrador del carrer Princesa. A més, aquí hi trobareu algunes amanides i torrades que us poden salvar més d’un dinar.

Com el seu nom indica, també són torradors i venen d’Altea (País Valencià), des don venen els seus grans de cafè a tota Espanya, a cafeteries i consumidors. És el primer peu que posen fora de casa, on tenen una gran cafeteria davant del mar. Aquest local també és de bones dimensions i està decorat tenint en compte sempre el cafè. De fet, els mobles estan fabricats amb impressió 3D amb un material plàstic que també porta pòsit de cafè reciclat. Les barres, les làmpares i els tamborets estan fets amb aquest innovador material.

El local manté alguns elements protegits com els sostres, les vigues i una porta lateral, mentre que tota la resta ha estat remodelat per crear diferents espais, alguns amb taules i d’altres amb sofàs. També tenen una aula on faran activitats com cates. El seu cafè, procedent de diferents origens, es torra a Altea i ha estat reconegut com el millor cafè d’especialitat d’Espanya els anys 2014, 2016 i 2023. Aquí també és personal especialitzat qui prepara les begudes i hi trobareu tots els tipus de cafè que us imagineu. El batch brew (cafè filtrat) ja té fama i també hi podeu prendre un cold brew, el cafè filtrat fred, ideal quan comença la calor.

La lista de los lugares donde tomar los mejores cafés de España

D’origen Coffee Roasters

Carrer Casp, 48, Barcelona
Cafè amb llet: 3,20 euros







Sobre la firma

Mar Rocabert Maltas
Es periodista de tendencias y cultura en la redacción de Cataluña y se encarga de la edición digital del Quadern. Antes de llegar a EL PAÍS, trabajó en la Agència Catalana de Notícies. Vive en Barcelona y es licenciada en Periodismo por la Universitat Pompeu Fabra.
Tu comentario se publicará con nombre y apellido
Normas
Rellena tu nombre y apellido para comentarcompletar datos

Más información

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_