_
_
_
_

L’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès celebra 25 anys i vol fer viral l’amor per la lectura

El centre de formació llença la campanya #primerparàgraf, en què convida els lectors a pujar vídeos a les xarxes llegint el començament d’un llibre

Vídeo: L’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès
Clara Blanchar

Fa 16 anys ho van petar amb la campanya Apadrina una paraula. L’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès convidava a apadrinar un mot i s’hi van sumar 30.000 persones de més de 40 països. Ara, que l’escola fa 25 anys (i 20 la Escuela de Escritores de Madrid), llancen una iniciativa semblant amb #primerparàgfaf, una invitació a gravar-se llegint el primer paràgraf d’un llibre. Si pot ser, que no estigui descatalogat, per donar suport a editorials i traductors. La campanya comença avui, busca fomentar l’amor per la lectura i només fent córrer la veu, l’Escola d’Escriptura ja té més de 400 vídeos d’alumnes i exalumnes, escriptors, editors, bibliotecaris, llibreters, polítics, periodistes o activistes.

“La iniciativa proposa gravar-se llegint el primer paràgraf perquè els primers paràgrafs són invitacions a la lectura i volem omplir les xarxes de milers d’invitacions a la lectura”, explica Pau Pérez, director de l’Escola d’Escriptura. “Per ara hem rebut 400 vídeos i esperem que tinguin bona acollida i es multipliquin”, apunta recordant que últimament el centre té 2.000 alumnes per curs que publiquen un centenar de llibres per any “un cada tres dies!” i que n’han sortit “grans professionals del món editorial”.

Per ara l’Escola ha rebut vídeos d’escriptors com Luis Mateo Díez, Rosa Montero, Martí Gironell; editors com Aniol Rafel o Laura Huerga, comunicadors com Toni Cruanyes o Rafa Panadero; actors com Javier Cámara, Eduard i Greta Fernández... o l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, a banda de diputats al Parlament o el secretari general de CCOO, Javier Pacheco. Els participants han enviat vídeos enregistrats arreu del món i en una quinzena de llengües.

L’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès presumeix de ser “la principal d’Europa i la segona del món, després de la de Nova York”. Pel centre, des del 1998, hi han passat 35.000 alumnes i ha tingut un claustre de 70 escriptors i professionals del món editorial. Cada any ofereix més de 100 cursos i els alumnes publiquen un centenar de llibres per curs. A més, molts d’ells han guanyat premis Llibreter, Mercè Rodoreda o Ojo Crítico.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Sobre la firma

Clara Blanchar
Centrada en la información sobre Barcelona, la política municipal, la ciudad y sus conflictos son su materia prima. Especializada en temas de urbanismo, movilidad, movimientos sociales y vivienda, ha trabajado en las secciones de economía, política y deportes. Es licenciada por la Universidad Autónoma de Barcelona y Máster de Periodismo de EL PAÍS.

Más información

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_