_
_
_
_

La Rebotiga

La guerra civil, l'herència de Larsson, la solitud...

El 'Titànic' de Calders

Va costar-li a Pere Calders (1912-1994) trobar editor per a Ronda naval sota la boira, zènit de la seva innovadora literatura i una de les seves obres preferides. Això darrer és comprensible: trapella amb gran sentit de l'humor, és una obra carregada d'ironia a partir de la història d'un vaixell que es queda avariat enmig d'una boira permanent. La situació provocarà un catàleg d'experiències humanes entre els passatgers: tensió, discussions sobre el bé i el mal, rumors sobre l'actitud salvadora de les potències mundials... i un capità que vol el mateix final èpic que el del Titànic. Qui hi vegi una gran metàfora sobre la guerra civil espanyola encerterà de ple. Ronda naval sota la boira. Pere Calders. La Magrana. 235 pàgines. 18 euros.

Un hereu de Larsson

Diversos autors nòrdics de novel·la negra es disputen l'herència de prestigi (i, sobretot, de lectors) en el gènere negre que ha deixat Stieg Larsson amb la trilogia Millenium. Entre els més ferms candidats hi ha el noruec Jo Nesbo (Oslo, 1959), del qual va arribar fa un any El pit-roig, que va significar la presentació pels lectors catalans de l'inspector Harry Hole, que ara investiga un atracament a un banc i el suïcidi d'una ex-nòvia seva. Cap de les dues coses són el que semblen. Nèmesi. Jo Nesbo. Traducció: Laia Font. Proa. 495 pàgines. 18 euros.

Tot sobre Porcel

Crisis religioses, inicis narratius, enfrontaments amb Josep Pla, Andratx, el seu teatre... Tot l'imaginable sobre Porcel es va abordar en les completes Jornades d'Estudi sobre Baltasar Porcel, celebrades a Palma l'any passat. Els treballs apareixen ara recollits en un volum que es fa imprescindible per als qui vulguin conèixer la rebotiga literària d'un dels grans escriptors catalans del segle XX. Escriptures contemporànies: Baltasar Porcel i la seva obra. AA.VV. Publicacions Abadia de Montserrat. 450 pàgines. 26 euros.

'Llegendes de passió'

Hi ha un moment a la vida, com deia Vázquez Montalbán, que un comença a no tenir ningú per preguntar-li qui són els que no coneix a les fotos antigues de família. Una cosa així li passa al protagonista de la novel·la, un indi chippewa que té una malaltia terminal. Una colpidora narració que va inspirar Llegendes de passió. Tornar a la terra. Jim Harrison. Traducció: Marc Rubió. La Campana. 328 pàgines. 18 euros.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_