_
_
_
_

Agenda

Música, homenatges...

Des del primer de juliol passat, el Palau Robert de Barcelona acull l'exposició de caricatures del World Press Cartoon, una iniciativa que vol convertir-se, pel que fa al dibuix de premsa, en l'equivalent del que el World Press Photo és per a la fotografia. Els organitzadors han escollit Barcelona per presentar el material de la cinquena edició de la mostra, que reuneix els originals de 401 vinyetes publicades a 273 diaris i revistes de 68 països al llarg de l'any passat.

El jurat, que presideix el dibuixant portuguès António Antunes, va seleccionar el mes d'abril passat, a la ciutat portuguesa de Sintra, d'entre els 848 dibuixos de 72 països que s'havien presentat a la mostra, els que ara es veuen a Barcelona i va premiar les millors vinyetes en tres categories: l'editorial, la de caricatures i la humorística, a més d'un Gran Premi que reconeix el millor treball de tots.

El gran premi de la categoria editorial va anar a parar al mexicà Rogelio Naranjo, pel seu dibuix In the same ship, publicat al diari mexicà Universal el 17 de setembre del 2008.

La categoria de caricatura se la va emportar el portuguès André Carrilho amb Ahmadinejad, mentre que el premi a la millor vinyeta d'humor va anar a parar al cubà Osmani Simanca per Punk fish. L'espanyol Javier Carbajo, amb una vinyeta publicada a El Jueves va guanyar el segon premi en la categoria de caricatures.

A més dels premiats, la mostra acull treballs de noms ben coneguts com Sex, Quique, Menta, Malagón, Harca, Gogue, Favelis, Felix, David Vela, Turcios, Nani, i Ant. World Press Cartoon. Palau Robert. Fins al 27 de setembre.- J. M. F.

MÚSICA

El Nowa Reggae Festival arriba a la quarta edició apostant pels grans vessants de la música jamaicana: un repàs als ritmes caribenys fet per grups consolidats que portaran la seva música a la platja del Far de Vilanova i la Geltrú. Tokio Ska Paradise Orchestra (a la imatge) aportarà el seu ska frenètic i la seva festa per obrir boca. El reggae més clàssic anirà de la mà de Leonard Dillon, cantant de The Ethiopians, i dels també jamaicans U-Roy i Pablo Moses. L'italojamaicà Alborosie i dues de les sound-system més importants del món, One Love i Civilazee, s'encarregaran de presentar les últimes tendències del reggae i el dancehall. Nowa Reggae Festival. Molí de Mar- Platja del Far de Vilanova (10 i 11 juliol). www.nowareggae.com/ - MAIOL ROGER

HOMENATGE

Gràcies a les avantguardes artístiques del segle XX vàrem descobrir que el piano era quelcom més que un instrument musical, sovint per desventura de la integritat de l'enginyosa caixa de música, pintada, empastifada, violentada, despenyada, cremada... L'artista conceptual Jordi Benito (Granollers, 1951-Barcelona, 2008) era un apassionat dels pianos i els va convertir en objectes de les seves instal·lacions, com la de la imatge. L'espai d'art Nau Côclea, de Camallera (Alt Empordà) en recupera una, Piano Peto (1990), que l'11 de juliol obre, a més, el XVII Música13. Festival de Noves Músiques en el qual es retrà homenatge a l'artista. Hi haurà un piano que tothom podrà tocar i s'admeten tot tipus d'intervencions de caràcter artístic. Música 13. Festival de Noves Músiques 2009. Nau Côclea (www.naucoclea.com). Camallera. De l'11 al 26 de juliol.

Al juliol, la platja del Prat s'omple de música. El Festival de Ritmes, que organitza el Centre de Cultura Contemporània La Capsa de la població del Baix Llobregat, la converteix divendres en l'escenari de la seva inauguració amb les actuacions del grup de pop-rock Love of Lesbian, els desvergonyits Manos de Topo (el seu cantant a la imatge) amb histriònic Miguel Ángel Blanca a la veu, els tecno-rock Mendetz i el dj Luis Le Nuit, que punxarà ja ben entrada la matinada. L'accés a la platja amb autobús des de l'estació de la Renfe és gratuït. I les actuacions programades a tot el festival, també. El 18 de juliol li tocarà el torn a El Sobrino del diablo, a la plaça Ramon Codina; i el 24, clouran el festival els Avenida Brasil, a la terrassa del CCSJ Ribera Baixa. Festival Ritmes (www.lacapsa.org). El Prat de Llobregat. 11 de juliol, a partir de les 23.00 hores. Entrada gratuïta.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_