_
_
_
_
_

Agenda

Art a la vista, festivals, música...

Art a la vista. Ni els museus ni les galeries permeten veure el procés de creació de les obres, ni el lloc on treballen els artistes. Els Tallers Oberts, sí. Per això la iniciativa d'obrir els tallers dels artistes segueix guanyant adeptes any rere any. A Ciutat Vella, se celebrarà aquest cap de setmana i els propers 6 i 7 de juny la 16a edició. Durant aquests quatre dies, en una cinquantena de tallers dispersos pel Raval, el Gòtic i la Ribera-Born es podrà entrar, veure com es creen tot tipus d'obres artístiques i artesanes (pa, fins i tot), adquirirles o encarregar-ne una que s'adapti al pressupost i la necessitat de cadascú.

Karol Bergeret és el cinquè any que hi participa com a artista. Al seu taller es podran veure i comprar escultures creades a partir de material reciclat i joies fetes amb elements de ganxets per una amiga seva sense taller a la zona. Segons Bergerel, l'any passat unes 500 persones van entrar al seu taller situat al carrer Sant Vicenç i, tot i que reconeix que no tot són vendes, afirma que sí que hi ha moltes persones que tornen a comprar al llarg de l'any. Una de les obres creades per Bergeret (Superwoman Siba, que representa una dona amb múltiples braços per poder treballar dins i fora de casa) s'exposarà a Síntesis: Tallers Oberts, l'exposició col·lectiva que el FAD ha organizat amb obres seleccionades dels artistes participants d'aquest any. El FAD també ha creat, prenent com a base el tauler del Monopoly, un itinerari per poder visitar tots els tallers i ha programat visites guiades, tallers infantils i gimcanes. Tallers Oberts. 30 i 31 de maig i 6 i 7 de juny. Ciutat Vella. www.tallersoberts.net/ - J. Á. M.

FESTIVAL

La figureta de caganer d'una pubilla catalana és la protagonista del cartell del festival Panorama d'Olot, que enguany arriba a la novena edició farcit de propostes contemporànies de teatre, música, arts visuals i performances. Propostes com Cantatataula de la companyia la Font del Vi, un tiberi on es canta al vi, al menjar i l'alegria de viure mentre arriben els plats. El circ també hi serà present amb el muntatge Devoris Causa d'Escarlata Circus i les titelles dels francesos Délit de façade. L'acció col·lectiva Aracne, d'Idoia Zabaleta i Filipa Francisco, recrearà una teranyina de fil vermell sobre el cap del públic. A més, s'instal·larà The smallest disco in the world dels anglesos Minuscule of sound. El festival s'obrirà amb l'espectacle Un lloc equivocat de Dimitri Ialta dirigit per Jordi Duran.- Panorama d'Olot (28 al 31 de maig) www.pnrm.net.- N. IGLESIAS

MÚSICA

Tot sol. Acostumat a actuar acompanyat d'un bon grapat de músics, Alfonso Vilallonga surt sol a l'escenari en el seu dar-rer concert espectacle, un conjunt "de cançons i històries per a un home i alguns instruments...". Solo ante el peligro n'és el títol i el polifacètic i versàtil músic es val de tots els recursos al seu abast, musicals i verbals, per enfrontar-se al respectable i, al seu parer, al més gran dels riscos que hi ha en el món del teatre, "la indiferència, l'aplaudiment tebi del públic", que per Vilallonga és "la pitjor punyalada que es pot clavar a un artista". I ara la vol trencar armat amb la seva veu, el piano, la guitarra, l'acordió i l'harmònium. Solo ante el peligro. Teatre Lliure (Pl. Margarita Xirgu, 1). Barcelona. Des d'avui fins al 31 de maig. www.teatrelliure.com

Kéyah vol dir terra en navajo i així es titula el projecte que Raúl Belinchón presenta a l'Espai 13 de la Fundació Miró de Barcelona. Artista de ja llarga trajectòria, les seves sèries fotogràfiques parlen de la vida a través dels paisatges i arquitectures buides però carregades d'històries. En aquest cas es tracta d'un projecte realitzat a una reserva navajo d'Arizona en què s'ha centrat en les entranyes de la ter-ra, cavernes creades pel vent o l'aigua de colors quasi màgics, que Belinchón mostra de manera pictòrica i quasi abstracta. L'exposició tanca el cicle Els vint-i-quatre graons, dedicat a Miró en el 25è aniversari de la seva mort, i per això avui, a la inauguració (19.30 hores), s'hi presentarà el catàleg conjunt. Kéyah. Fundació Miró. Fins al 12 de juliol. fundaciomiro-bcn.org. www.raulbelinchon.com.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_