_
_
_
_

La Rebotiga

Màfia siciliana, Pirineus, CC OO...

Camilleri retrata la màfia en un diccionari

La màfia és molt present en la vasta obra de l'escriptor sicilià Andrea Camilleri, però és en aquest llibre on per primera vegada en parla obertament. L'autor, famós per les seves novel·les protagonitzades pel comissari Montalbano, opta aquí pel format de diccionari per retratar en 70 entrades el món de la màfia siciliana. Ho fa a partir de les notes amb què el capo Bernardo Provenzano es comunicava amb els seus subordinats des del seu amagatall en un mas de Corleone. "No sabeu pas què esteu fent", va dir el mafiós en ser detingut, el 2006, després de 43 anys de clandestinitat. Traduït per Pau Vidal.

No sabeu pas. Andrea Camilleri. Edicions 62. 198 pàgines. 13,95 euros

Encetar una nova vida a Chicago

La novel·la L'edifici Iaqubian va consagrar internacionalment l'egipci Alaa Al Aswani com un dels escriptors de més èxit del món àrab. A la seva nova novel·la, Chicago, l'autor torna a tractar grans temes de la naturalesa humana: la dona i la seva sexualitat, la relació amb el més enllà, el compromís...L'obra, traduïda per Pius Alibek, és protagonitzada per un grup d'egipcis que enceten una nova vida a Chicago, on s'evidencia el contrast entre el que són i el que hi troben.

Chicago. Alaa Al Aswani. Edicions de 1984. 368 pàgines. 19 euros

Els Pirineus com a camí de llibertat

Durant la Segona Guerra Mundial, uns 80.000 refugiats van arribar a Espanya travessant els Pirineus. La majoria eren jueus que fugien dels nazis, però també hi havia homes decidits a unir-se als exèrcits aliats. L'historiador Josep Calvet aprofundeix en aquest llibre en una temàtica fins ara poc explorada. Amb rigor històric i amb petites històries personals, l'autor reconstrueix la travessa incerta que els evadits feien pels Pirineus. Alguns van trobar la llibertat, altres el confinament als camps de concentració.

Les muntanyes de la llibertat. Josep Calvet. L'Avenç. 237 pàgines. 21 euros.

Mig segle de CC OO en imatges

El gairebé mig segle d'història del sindicat CC OO es recorre en aquesta excepcional compilació d'imatges (la majoria de l'arxiu de la Fundació Cipriano García), acompanyades de textos de l'historiador Pere Ysàs, de Javier Tébar i Alfons Labrador. En format de luxe, aquest llibre és la crònica dels orígens de CC OO, de la seva il·legalització amb el franquisme, de la lluita contra la dictadura i de la seva recuperació i consolidació com a primera força sindical a Catalunya.

Una presència decisiva. Pere Ysàs. Edicions Dau. 168 pàgines. 39 euros

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_