Crítica
Género de opinión que describe, elogia o censura, en todo o en parte, una obra cultural o de entretenimiento. Siempre debe escribirla un experto en la materia

Recomanem

NARRATIVA

Sense eixir del terreny de la narrativa curta que sempre ha conreat, Jovi Lozano-Seser (Ondara, 1979) presenta ara un volum molt meritori amb històries localitzades arreu del món i cosides pel nexe de la crisi i un ardit narratiu ben curiós. El resultat és una mica desigual, ja que hi fa conviure històries molt redones, com ara el superb inici en els dominis de Bernard Madoff o la continuació en el metro de Tòquio, amb unes altres de menys potents. Però el conjunt és atrevit, llegidor i acaba ben alt amb la incursió impactant en el món de les velines italianes. Premi Ciutat de València.

NOVEL·LA

Per a la seua nova novel·la, Juli Alandes recupera el personatge del policia culte, l’agent Miquel O’Malley, i el situa en la València del 1987, a les portes del 750 aniversari de la conquesta de Jaume I, per investigar una sèrie d’assassinats relacionats amb l’aparició d’uns documents del segle xiii. Un inici gens convencional (a propòsit del mossàrab!), un to irònic deliciós, la brillantor dels diàlegs i una trama esguitada de referències cultes fan d’aquesta mena de thriller filològic una lectura gojosa que plana sense grans esglais sobre les llicències que es pren l’autor. Premi Enric Valor.

DISC

Els Orxata Sound System tenen el privilegi d’haver facturat un disc dels que canvien les coordenades sonores i obrin camins, el memorable 2.0., un eixelebrat còctel rebentapistes d’electrònica bastarda, rap, ritmes llatins i tradició valenciana amb unes lletres càustiques i sense prejudicis. El xoc produït per Palmera Destroy i les seues germanes era gairebé irrepetible. En 3.0., amb tot, el so té més solatge, no hi manquen lletres càustiques i èxits potencials com Orgasme i torna a haver-hi troballes sonores (gran el final de La dansa del vetlatori).

Normas

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Logo elpais

Ya no dispones de más artículos gratis este mes

Suscríbete para seguir leyendo

Descubre las promociones disponibles

Suscríbete

Ya tengo una suscripción