_
_
_
_

Eva Piquer al Club de lectura

L’escriptora parlarà amb els lectors d’'Aterratge’, el seu retorn literari després de vint anys i un dol

Eva Piquer
Eva Piquer, en una imatge cedida per Club Editor.David Ruano

A l’últim Club de Lectura de Quadern, Imma Monsó parlava sobre el temps intern, aquell que Bergson considerava l’únic vertaderament viscut. La novel·la La mestra i la Bèstia (Anagrama), que un grup de lectors i jo mateixa vam comentar amb l’autora, se situa en un context social i polític agitat, però el que marca la cadència de la història és la percepció de la Severina, la seva protagonista.

I quan parlem d’un dol, la cosa sempre va de temps. Amb això començarem la conversa amb Eva Piquer, la quarta convidada al club de lectura i l’última de l’any. La trobada tindrà lloc el 14 de desembre, com sempre a l’Estudi Toresky (carrer Casp, número 6) a les 7 de la tarda. Hi comentarem Aterratge (Club Editor), el títol amb què l’escriptora i periodista ha tornat a les llibreries després de vint anys de silenci literari.

La novel·la trena dos relats: d’una banda, la història d’un avió de l’exèrcit nord-americà que l’any 1973 va caure mentre sobrevolava Islàndia sense deixar ni una sola víctima; de l’altra, l’intercanvi entre Gregory Fletcher, el pilot que va haver d’executar aquest aterratge d’emergència, i la protagonista. Es tracta d’una dona en procés de reconstrucció vital després d’un dol, que viatja a Sólheimasandur per visitar les restes de l’avió dècades després de l’accident. Entre aquestes dues persones, que en principi no tenen res a veure, sorgeix una conversa sobre tot allò que neix després de la caiguda. Escrivia Anna Maria Iglesia en aquestes pàgines: “Piquer ens recorda que sobreviure és convertir-se per a un mateix i per a la resta en un supervivent. Com assumir aquesta nova identitat? Etiquetes a banda, Aterratge fuig de la burda introspecció i de l’autoreferencialitat més egocèntrica per plantejar una reflexió sobre la supervivència com a experiència íntima i col·lectiva”. Amb la ferma convicció de no cedir, acomiadarem l’any plegats i ens retrobarem al gener.

I us avancem el primer títol del 2024. El dia 11 de gener Sergi Pàmies vindrà al Toresky per conversar sobre A les dues seran les tres (Quaderns Crema). En aquest recull de contes, l’autor continua la línia memorialística de L’art de portar gavardina, molt convenientment vinculada a les formes contradictòries com percebem el pas del temps.

Recordem que l’entrevista inicial de totes les sessions es pot recuperar en format crònica, vídeo i pòdcast a la secció “Club de lectura” del web de Quadern. I si voleu inscriure-us-hi, ho podeu fer clicant aquí.

Ens veiem aviat!

Más información

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_