_
_
_
_

Com passar l’agost a Barcelona per 10 euros

Cinemes i piscines per fugir de la calor, hamburgueses i vins naturals o el festival gratuït de la sala Heliogàbal

Piscina municipal de Montjuic.
Piscina municipal de Montjuic.Gianluca Battista

Aquells que aquests dies es queden a la Barcelona calorosa i desèrtica, segur que agraeixen una guia de plans econòmics i refrescants sense necessitat de sortir de la ciutat. Per a aquells que ja no tenen dies lliures o ja han esgotat tot el pressupost de l’estiu, EL PAÍS ha seleccionat quatre propostes estiuenques low cost per a tots els públics.

Música a bon preu i fins i tot gratuïta: el Festigàbal 2023

Concerts de poques desenes de persones i amb l’artista actuant a pocs metres. La sala Heliogàbal (Ramón y Cajal, 80) és el lloc perfecte per fugir de les entrades caríssimes i els sold outs, que cada cop estan més a l’ordre del dia. De dimecres a dissabte hi ha música, humor i altres espectacles per 10 euros. I com que és una de les sales més arrelades de Gràcia, el primer cap de setmana de les seves festes celebra la tercera edició del Festigàbal: el festival de música que té lloc als jardins de la Sedeta i que porta artistes com Hologramma o Renaldo & Clara, i sessions com la del DJ Coco, conegut pels seus tancaments del Primavera Sound. Tot gratuït i amb beguda i menjar a preus molt econòmics.

Remullar-se a les piscines més barates

Encara que Barcelona tingui quilòmetres de platja per passar la calor, de vegades ve de gust estar en remull en aigua dolça o no allunyar-se gaire del barri. La ciutat és plena de piscines per passar el dia a molt bon preu: hi ha les ja conegudes piscines municipals de Montjuïc, a l’avinguda Miramar, amb entrada a uns 7 euros. També el Tennis Vall d’Hebron (Pg. Vall d’Hebron, 178), amb entrada a 8,27 euros, o el Centre Municipal Bon Pastor (Costa Daurada, 12) a 9,95 euros. Però la piscina més barata és als carrers estrets del Coll, al parc de la Creueta: de poca profunditat i pensada per anar amb els més petits. L’entrada costa 2,50 euros, amb la possibilitat de llogar una hamaca per a tot el dia per menys de 2. I per picar o prendre alguna cosa igual d’econòmica, hi ha el bar La Tapeta, on un va a buscar-hi el menjar i s’asseu en una de les moltes taules sota l’ombra.

Toples piscinas
Piscines Picornell de Barcelona. MASSIMILIANO MINOCRI

Cinema en oferta per refugiar-se de la calor.

La programació de les sales és plena de promocions per poder gaudir d’una bona pel·lícula sota l’aire condicionat. Als Cinemes Verdi (Verdi, 32) les últimes sessions de diumenge i els dilluns costen 4,90 euros. Als Renoir (Floridablanca, 135) el preu reduït a 5 euros és per a les sessions de dilluns i dimecres. Però per a qui busqui fugir de les grans estrenes comercials, la millor opció és deixar-se portar per la programació de la Filmoteca (Pl. Salvador Seguí, 1-9): de dimarts a diumenge es projecten diàriament quatre pel·lícules (entre elles, la sessió per als més petits de dissabte a les 17 h). Costa 4 euros, encara que també hi ha la possibilitat de fer-se’n soci pagant 50 euros per tres mesos.

La Filmoteca de Catalunya.
La Filmoteca de Catalunya.Joan Sánchez


Hamburgueses de les bones, a 6 euros

És sabut que, encara que un es proposi un dia de plans barats, de vegades el menjar porta sorpreses i ens pot disparar el pressupost (el suplement de la terrassa o aquest pica-pica sense mirar abans els preus de la carta). Per això, una de les millors opcions és Antonia’s Burger, que ofereix senzilles hamburgueses amb formatge a 6 euros, o 9 si optem per una doble. Són els creadors de The Fish And Chips Shop, que van decidir convertir el local de Sant Gervasi (Teodora Lamadrid, 1) en una hamburgueseria on també s’ofereixen cerveses artesanals i copes de vi natural a 3,50 euros. Recentment, s’han expandit als barris de la Barceloneta (Pepe Rubianes, 37) i Sants (Canalejas, 20).

Una de las hamburguesas de Antonia's.
Una de las hamburguesas de Antonia's.Antonia's

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Más información

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_