_
_
_
_
AGENDA

Sol davant dels 'indies'

Pet Shop Boys, Marc Almond i Orbital, estrelles del Primavera Sound que arranca avui

PRIMAVERA SOUND

Del 27 al 29 de maig

Parc del Fòrum. Barcelona

www.primaverasound.com

Desaparegut el Summercase, amb el Festival de Benicàssim cedit als anglesos, el Primavera Sound ha quedat com l'únic defensor a Espanya del festival de gran format orientat a la personalitat del rock i el pop independents, tasca que pot afrontar sense problemes. Mantenint la personalitat de festival de música blanca, és a dir, on encara hi cap molt poc soul, hip-hop i derivats, el Primavera 2010 juga les seves cartes en tres divisions molt clares i cada dia més marcades: els veterans, els que s'hi apropen i els que aspiren a ser-ho. Entre els primers, destaca la presència d'artistes com Pet Shop Boys, Marc Almond, Gary Numan, The Wire, Pixies, Mision Of Burma i Orbital, representants d'una generació que també va produir exabruptes punks com les Slits, presents al cartell. No hem d'oblidar el gran Van Dyke Parks, que va ser un dels músics predilectes de Sisa i per tant molt galàctic. Per votació popular també hi assisteixen Wilco i The Fall, garanties de concerts que no solen fallar. No falta l'intent de reviure una època evocant algun disc famós, una forma de nostàlgia que crida poderosament l'atenció tenint en compte que ve dels qui només tenen 30 anys. Així, hi haurà en escena The Charlatans, tocant Some friendly, el seu disc de debut amb prop de 20 anys a l'esquena i la promesa d'oferir als qui aleshores tenien 10 anys el que van viure els que en tenien 22. D'altra banda, Low, un grup amb present, tocarà The great destroyer, el seu disc del 2005 i Superchunk, uns altres veterans, jugaran que el temps no ha passat. A l'apartat nostàlgia emergeix també Pavement, banda clau de l'indie rock dels noranta. A la franja intermèdia destaquen Tortoise, Shellac, Condo Fucks (un àlies que adopten Yo La Tengo per a l'ocasió), la fascinant i narcòtica Hope Sandoval, Roddy Frame (ex Aztec Camera), els reapareguts Sunny Real Day State, Built To Spill i Lee Perry, una de les primeres entrades del Primavera en la música jamaicana. Pel que fa a les noves propostes, cal citar The XX, Panda Bear, The Antlers, Titus Andronicus, Yeasayer, Florence And The Machine i Beach House. I tots en sis escenaris distribuïts per tot el Fòrum. Comença l'estiu.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_