_
_
_
_
_
Agenda

Los Planetas segueixen flamencs

La banda granadina avança les seves noves cançons al festival De Cajón

El cantant de Los Planetas, J, afirma d'entrada: "Em sento vinculat a Triana, Smash o Veneno, m'agrada Camarón o el que ha fet Morente amb Lagartija Nick". No cal, doncs, demanar el motiu de la inclusió d'un grup de rock en un festival de flamenc com De Cajón. I encara menys si J anuncia que el programa d'aquesta nit se centrarà en el seu disc La leyenda del espacio, en l'epé Cuatro palos i en diverses cançons del seu proper àlbum, "que també té bastant de flamenc". Però, atenció, com els cantaores de tronío, de Cuatro palos sonaran tres peces, totes excepte la petenera "perquè és molt difícil de cantar, té canvis de to molt complicats i inflexions molt complexes". Respectar el públic suposa no oferir-li el que no es domina.

"El nou disc té una part pop i una altra de més mística". explica J

Les cinc o sis cançons que faran d'Una ópera egipcia, disc que es publicarà a l'abril, encara no són conegudes. "Té una part pop i una altra de més mística, molt lligada a la forta religiositat que senten els gitanos amb la Verge. Fins i tot hi ha una peça amb ressonàncies àrabs", explica J, que no eludeix preguntes. "Si ser creient és creure que existeix un món material que desconeixem i que els nostres sentits no perceben, doncs sí, sóc creient".

Un es demana si l'apropament al flamenc ha estat ben rebut pel públic de rock, que forma el gruix dels seus seguidors. "Quan abans als amics els posava discs de flamenc, no es mostraven molt propers; ara, després de sentir les nostres cançons, sembla que se'ls hagin obert les orelles", explica. "Encara que sigui només per això, ja val la pena". Aquesta nit, al Palau de la Música sonarà flamenc, el flamenc d'un grup de rock com Los Planetas. LOS PLANETAS

Palau de la Música.

Dies 11 i 12 de març 21 hores.

Entre 18 i 45 euros

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_