_
_
_
_
Lletres

Les joies de la corona

PER ALS QUE COMENCEN

(fins a 6 anys)

La picabaralla

Claude Boujon. Trad. Anna

Coll-Vinent

Barcelona: Corimbo, 2009

38 pàgines. 7,50 euros

Claude Boujon, autor francès que escriu i il.lustra les seves obres, presenta dos conills que viuen en caus veïns. Com que no aguanten les actituds de l'altre, acaben enfrontats, fins que un perill extern que els amenaça tornarà a unir-los. Breu i excel•lent definició de les relacions humanes.

L'arca de Noè

Lluís Farré. Il.lustr. Mercè Canals

Barcelona: Combel, 2009

14 pàgines. 15 euros

Aquest és el tercer pop-up que elaboren conjuntament Lluís Farré i Mercè Canals. A cada nova proposta, aconsegueixen perfeccionar una mica més l'enginyeria de paper que és l'essència d'aquests llibres, i arrodonir-ho amb un text escrit amb rodolins i una il.lustració acurada i atractiva.

Allà on viuen els monstres

Maurice Sendak

Pontevedra: Kalandraka, 2009

40 pàgines. 15 euros

Amb motiu de l'estrena d'una pel.lícula basada en aquesta obra, Kalandraka l'ha reeditat. Editada als seixanta, ha esdevingut un dels grans clàssics de l'àlbum il.lustrat, una història que, amb el text i la imatge, juga amb dos plans: un de real, i un de fantàstic, el fabulós món d'allà on viuen els monstres. Imperdible!!!

Corb

Leo Timmers

Alzira: Bromera, 2009

32 pàgines. 13 euros

Leo Timmers és un autor del qual, els darrers anys, ens han arribat obres molt destacables adreçades als més petits: Qui condueix , Jo sóc el rei ... Ara, ens presenta la història d'un corb, cansat de ser de color negre. Es pintarà de colors de tota mena per tal de fer nous i diversos amics.

PER ALS MITJANS DE LA CASA

(de 7 a 10 anys)

El príncep dels embolics

Roberto Aliaga. Trad. Miquel

Desclot. Il.lustr. Roger Olmos

Barcelona: Baula, 2009

44 pàgines. 14,90 euros

Premi Lazarillo al millor àlbum il.lustrat

Aliaga ens brinda una història cruel i poc habitual en literatura infantil sobre un corb que, amb l'engany, vol trastocar la realitat tranquil.la d'una alzina. Les magnífiques il.lustracions de Roger Olmos humanitzen, d'una manera creïble, troncs, arrels, fulles... i provoquen encara més les emocions i reflexions del lector.

Paula i la lleugeresa

de l'ésser

Zoran Drvenkar.

Trad. Clara Formosa.

Il.lustr. Peter Schössow

Barcelona: Takatuka, 2009

88 pàgines. 12,50 euros

Al voltant de l'acceptació d'un mateix s'han escrit moltes obres. Paula i la lleugeresa de l'ésser és un al.legat al voltant dels models de bellesa actuals, centrat en una nena que troba una original sortida a la seva obesitat. La seva poètica, les il.lustracions de Peter Schossow i l'edició acurada en fan un llibre recomanable per a totes les edats.

Croc croc a l'escola dels

esquelets

Stéphane Levallois

Barcelona. Libros del Zorro

Rojo, 2009

96 pàgines. 10 euros

Heus aquí un còmic ben original, i un dels primers que podem oferir a un infant. Protagonitzat per un nen esquelet de cap vermell que viu en un món d'esquelets de cap blanc i que pateix les befes dels seus companys. Amb un humor molt fi, i ben poc text, l'autor sap comunicar perfectament el dia a dia i els maldecaps del personatge.

En Faiquè

Ruth Vilar

Il.lustr. Arnal Ballester

Barcelona: La Galera, 2009

32 pàgines. 17 euros

Premi Hospital Sant Joan de Déu

A través d'un carter ben especial, Ruth Vilar ens presenta un conte-joc que enllaça literatura i matemàtica. La singularitat del Premi que guanyà fa que el jurat triï un il.lustrador que pugui multiplicar el contingut del text. Arnal Ballester, en aquest cas, ho aconsegueix amb la seva habitual il.lustració propera al disseny gràfic.

PER A LECTORS EXPERIMENTATS (d'11 a 13 anys)

Màgia d'una nit d'estiu

Maite Carranza

Barcelona: Edebé, 2009

510 pàgines. 15 euros

Després de la popular trilogia de La guerra de les bruixes , Maite Carranza torna amb una història on es barregen la realitat d'uns adolescents amb l'univers fantàstic de les fades, tot provocant un veritable caos ple d'humor, embolics i transgressió, elements propis de la comèdia.

Carta al rei

Tongue Dragt. Trad. Gustau Raluy

i Caroline de Jong

Barcelona: Cruïlla, 2009

473 pàgines. 20 euros

Novel.la d'aventures ambientada a l'Edat Mitjana i editada a Holanda el 1962. El jove Tiuri emprèn un viatge amb la missió d'entregar una carta al rei. Com en tota gran aventura, el viatge va acompanyat del creixement personal del protagonista. Una novel.la que aconsegueix captivar, sense necessitat de filigranes excessives ni grans batalles.

En Jim Botó i en Lluc

el maquinista. En Jim Botó i els 13 salvatges

Michael Ende. Trad. Carme

Serrallonga. Il.lustr. F. J. Tripp

Barcelona: La Galera, 2009

2 vol. 29,95 euros

Amb motiu del 80è aniversari del naixement de l'autor, La Galera fa una edició especial d'aquestes dues obres, enquadernada amb tapa dura i embolicada amb un estoig. De ben segur, les millors obres de Michael Ende, alhora que llibres de capçalera per a una bona colla d'autors, i de referència per a innombrables lectors.

El llibre del cementiri

Neil Gaiman. Il.lustr. Chris Riddell. Trad. Josefina Caball

Barcelona: Estrella Polar, 2009

303 pàgines (L'illa del temps; 19)

17 euros

L'autor de Coraline ens torna a sorprendre amb un obra a cavall de l'aventura, la por i la fantasia, i que té algunes semblances amb El llibre de la selva de R. Kipling. En lloc de la selva, aquí hi ha un cementiri on un solitari nadó va a parar. Seran les ànimes dels morts les qui el protegiran dels perills que l'assetgen fins que es faci gran.

PER A JOVES

(a partir de 14 anys)

Els jocs de la fam

Suzanne Collins. Trad. Armand

Carabén

Barcelona: Estrella Polar, 2009

400 pàgines (L'Illa del temps, 17)

18 euros

Una de les obres revelació del 2009, agafa com a referència els programes de TV on fins i tot la intimitat és visualitzada, i presenta un grup de joves triat pel govern que s'hauran d'anar matant entre ells en un territori tancat, mentre el país ho veu per televisió. Són excel.lents tant la posada en escena com el tractament dels personatges.

Penny, caiguda del cel.

Retrat d'una família

italoamericana

Jennifer L. Holm

Barcelona: Bambú, 2009

252 pàgines. 8 euros

Penny és una protagonista amb molts elements autobiogràfics de l'autora. Ens descriu la cruel experiència i humiliació que van viure els americans d'origen italià durant la Segona Guerra Mundial. La Penny ens va descobrint els secrets familiars i presentant tot de parents que podrien originar noves històries.

El pont trencat

Philip Pullman. Trad. Josefina

Caball

Barcelona: Estrella polar, 2009

231 pàgines. 14 euros

Acostumats a les novel.les fantàstiques de l'autor, El pont trencat esdevé una grata sorpresa. Novel.la realista protagonitzada per una jove que de mica en mica va descobrint el seu obscur origen i la seva tortuosa trajectòria familiar. Una obra que desvetlla d'una manera emotiva l'interès del lector per saber els detalls de la història.

El pou darrere la porta

Josep Sampere

Barcelona: Barcanova, 2009

140 pàgines. (Antaviana nova,155) 8,25 euros

Premi Barcanova de literatura infantil i juvenil

Dos joves coincideixen en la constatació d'uns fets paranormals que tenen a veure amb els ascensors del bloc on viuen i que mouen els fils de les vides dels veïns. Tots dos decidiran investigar a fons i esdevindran el centre d'una ben tramada novel.la d'intriga i terror que trasllada una angoixa creixent en el sentiment del lector.

PER ALS QUE EN VOLEN SABER MÉS

La meva primera història de l'art

Béatrice Fontanel. Trad. Coral Romà

Barcelona: Cruïlla, 2009

112 pàgines. 25 euros

El propòsit d'aquest llibre és fer una passejada per la història universal de l'art i els seus autors i respondre a tot de preguntes, òbvies o subtils, que aquesta ens suggereix. Obra que destaca especialment per la seva estructura, la profusió d'il.lustracions i la síntesi de les explicacions.

Contes japonesos

Teresa Blanch i Anna Gasol

Barcelona: Edebé, 2009

151 pàgines. 18 euros

Les autores, amb familiars al Japó que els han ajudat a entendre aquesta cultura mil.lenària, ens ofereixen un recull de vint contes a través dels quals podem entrar en contacte amb la filosofia i la manera de viure d'aquesta cultura. L'acurada edició i la il.lustració col.laboren per tal que el lector hi accedeixi.

Princeses del món

Katell Goyer. Il.lustr. Misstigri

València: Ecir, 2009

28 pàgines. 22,50 euros

Les princeses sempre han estat al punt de mira dels infants, i més des que diversos catàlegs bellament il.lustrats, els hi han apropat encara una mica més. Princeses del món és un recull de llegendes fascinants de princeses de llocs exòtics i llunyans, amb il.lustracions espectaculars.

El jardí encantat. Un viatge per l'escultura d'Aristides Maillol

Montserrat Pons Pallarès

Barcelona: Hipotèsi-Fundació Caixa de Catalunya, 2009

28 pàgines. 17 euros

Amb motiu de l'exposició antològica d'obres de Maillol a La Pedrera, s'ha editat aquest llibre, on uns nens i el seu avi fan una passejada pels jardins de les Tuilleries on figuren moltes de les escultures de l'autor. Un fil breu que ens fa conèixer les seves obres i els seus trets principals. S'acompanya amb un annex biogràfic del personatge.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_