_
_
_
_
_
Lletres

La Rebotiga

L'estat religiós francès, Sitges...

El pes de l'hàbit

Obligada pels seus pares a esdevenir monja, la innocència de la jove Suzanne Simonin xocarà amb la crua realitat dels convents, on hi predominen l'enveja, la rancúnia i les passions reprimides de les germanes. El controvertit i sempre polèmic director de L'Encyclopédie , Denis Diderot (1713-1784), denuncia en aquest relat les contínues sortides de to de l'estat religiós francès. L'obra va ser molt criticada en el moment de la seva publicació. La monja . Denis Diderot. Adesiara. 244 pàgines. 22 euros.

La història es repeteix

Tant el món occidental com l'arabomusulmà han estat infidels als seus propis valors, pervertint-los i creant un món que es contradiu de forma constant. El periodista libanès Amin Maalouf sembla tenir la solució al món que ens ha tocat viure. Analitzant a fons el perquè de tot plegat, se centra en idees concretes incitant-nos a canviar de camí. Amb el seu estil directe, ens convida a replantejar-nos tot el que coneixem i a començar de nou per poder sortir de l'estancament en què ens trobem. Un món desajustat. Amin Maalouf. La Campana. 288 pàgines. 18 euros.

Vivint el silenci

Sitges, anys quaranta. Xavier Gimeno descriu els dilemes personals i col·lectius dels diferents personatges que van desfilant, amb què vol que el lector s'identifiqui. La història d'una ciutat plena de contrastos, testimoni en el passat de les vides apassionants dels bohemis i l'aparent tranquil·litat del dia a dia dels pescadors, que ara esdevé representant de la societat catalana en aquesta obra, guanyadora del Premi Ciutat de Palma de novel·la 2008. El temps a mitges. Xavier Gimeno. Moll. 508 pàgines. 20 euros.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_