_
_
_
_

Agenda

Avui és un bon dia per anar a veure art. L'associació Art Barcelona, que agrupa 28 galeries de la ciutat, organitza una obertura conjunta de temporada que té com a principal al·licient el fet que les sales estan obertes fins a les deu de la nit i, a més, quasi totes inauguren exposició. És per tant una bona oportunitat de veure allò que ofereixen de nou els nostres marxants. Hi ha bàsicament tres grans zones per on passejar-se. Per una part, el tradicional eix de Consell de Cent i Eixample dreta. Aquí s'hi podran veure, per exemple, els darrers treballs de Gino Rubert (galeria Senda), que ha saltat a la fama gràcies a les portades de la trilogia Millenium; les imatges de Ramiro Fernández Saus pel programa d'aquest any del Liceu (René Metràs); el retorn a l'estrellat de Carlos Pazos transformat ara en un famós que mira de fugir de la premsa del cor; o l'interessant treball sobre el riu Llobregat de la novaiorquesa Janelle Lynch (Tres punts). Una altra zona que cal tenir en compte és Ciutat Vella, on les sales estan una mica més escampades. A la plaça Medinaceli trobarem el curiós projecte de Joan Sastre (Ferran Cano) que, amb el títol de Dime con quien andas..., ofereix un fris de personatges contemporanis retratats amb el seu corresponent cotxe o, a l'altra punta, a Fontanella, els paisatges metafísics de Rafa de Coral (Alonso Vidal). Hi ha sales a d'altres punts, com la H20, que presenta el treball fotogràfic de Laura Cuch sobre dones que no han sigut mares. Però, el millor per no perdre's és consultar la web o aconseguir un dels fulletons amb mapa inclòs que ha editat Art Barcelona i que es troben a totes les galeries associades. - 17 de setembre. www.artbarcelona.es

POP

Potser no té gaire sentit reinventar-se quan un es dedica a fer versions, covers. Però Nouvelle Vague, un dels grans grups de l'escena francesa actual, dels elegants, deixa enrere la bossa nova i s'enganxa al country. Nouvelle Vague presenta a Barcelona el seu tercer disc, 3 , on hi participa el cantant de Depeche Mode. Més que versions, bones sensacions. Nouvelle Vague. Sala Apolo. 18 de setembre (21 hores).

MARATÓ JAZZ

Cinc hores de música consecutives a càrrec de vuit formacions de jazz que acabaran fent una jam session oberta a tots els músics que hi vulguin participar. Serà el proper dissabte, a partir de les sis de la tarda en dos escenaris del CCCB (el hall i el pati de les dones) i el motiu és doble. Per una part, el vintè aniversari de l'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya, i, per una altra, la coincidència amb l'exposició "El segle del jazz" que es pot veure al centre fins al 18 d'octubre. Entre d'altres hi participaren les formacions The Far Saints, The White Jazz Quartet, Nino Rota Project, Max Sunyer Trio o Dani Rambla Quartet. 19 de setembre. www.cccb.org.

La nit del proper dia 19 s'acabarà el Ramadà, que va començar el 21 d'agost passat. Els creients musulmans fan dejú durant el dia i festegen la nit. Per segon any consecutiu, l'Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed), amb l'ajuda i implicació de les entitats musulmanes de Catalunya com l'Associació Ibn Batuta, organitza al Parc de la Ciutadella el festival Les Nits de Ramadà coincidint amb les tres darreres nits d'aquesta celebració, des d'avui fins al dissabte dia 19.

La festa comença una vegada s'ha fet fosc, tal com mana l'Alcorà. Avui actuarà el ballarí turc Ziya Azazi que porta un espectacle inspirat en els dervixos. Divendres dia 18, a les 18.45 hores, un iftar (l'àpat amb què es trenca el dejuni) donarà pas a la inauguració oficial d'aquesta trobada, que és oberta a tothom.

Sobre l'escenari, que serà el mateix que després acollirà les actuacions de la Mercè, actuaran grans figures de la música i l'espectacle, tant del Magreb com de l'Àfrica subsahariana, com de l'Àsia central. Destaquen els pakistanesos Rizwan & Muazaam, el guitarrista de Mali Habib Koité i la cantant de châabi marroquina Najat Aâtabou. Com que els nens no dejunen, a les tardes hi hauran tallers i jocs, es podrà aprendre cal·ligrafia àrab i aprendre a ballar o cantar. A la nit obrirà també un mercat gastronòmic amb especialitats d'arreu. www.iemed.org/nitsderamada/

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_