_
_
_
_

Agenda

Un retrat de l'actualitat musical del país. Així es defineix aquest any el Festival Altaveu 2009. A partir d'aquest vespre i fins dissabte, per Sant Boi hi passaran alguns dels grups més actius del moment. Des de la proposta de Love of Lesbian, que presentarà les cançons del seu nou disc, 1999 , any en què varen sorgir com a grup, fins al so garatge de Els Trons o al soul de The Peper Pots.

Quasi bé tots els concerts, repartits en tres escenaris, són gratuïts. Les excepcions són el d'avui a la nit de Lluís Gavaldà i el que reunirà dissabte en un mateix escenari Espaldamaceta & Maria Rodes i La Bien Querida. En total hi haurà una vintena de concerts amb noms com Mazoni, Gertrudis, El Petit de Cal Eril o Las Migas. Entre les novetats d'aquest any destaca l'original manera que han tingut els organitzadors de celebrar els 25 anys de la Nova Cançó. Enlloc de recuperar els artistes de llavors, han proposat a tots els artistes convidats que facin una versió d'alguna cançó d'aquell moviment. Un homenatge dels joves cap als mestres. Ahir a la nit, a més, es varen entregar els premis Altaveu que, entre d'altres, van recollir Mazoni, Joan Miquel Oliver, Eliseo Parra o Sílvia Pérez. Festival Altaveu. Diversos escenaris de Sant Boi. Del 10 al 12 de setembre. www.festivalaltaveu.cat

ART

El festival MAPA09, una trobada d'accions al paisatge que se celebra al poble empordanès de Pontós, agafa aquest any nova volada. Demà i demà passat es podran veure una perfomance de Los Torreznos, el vídeo amb gent del poble que han fet Marc Vives i Víctor Pérez, una instal·lació sonora de la compositora Marina Rosenfeld, que s'estrena a Espanya, o el viatge que proposa Alexandra Broeder. www.festivalmapa.com

JAZZ

Va començar diumenge passat, però encara hi ha molta música per veure en el 19è festival La Hora del Jazz-Memorial Tete Montoliu. Fins al 26 de setembre es pot gaudir d'una variada programació a clubs de la ciutat i, sobretot, de concerts gratuïts els diumenges a la plaça de la vila de Gràcia de Barcelona amb la propina, el dia 27, d'un doble concert a la plaça Sant Joan de Vilafranca del Penedés. El que es podrà veure aquest proper diumenge reunirà, per una part, Carme Canela interpretant composicions de Jordi Matas, i el grup Folkincats, que fan arranjaments de gipsy jazz a temes tradicionals.

www.amjm.org

CINEMA

La pel·lícula de la directora peruana afincada a Barcelona Caludia Llosa La teta asustada , que guanyà l'Ós d'Or a Berlín, obrirà aquest vespre a l'auditori del MACBA la quarta mostra de cinema peruà de Barcelona. Amb el títol d' Una mirada al Sur , la mostra oferirà fins al 26 de setembre un total de sis llargmetratges i quatre curts que volen apropar al públic català el cinema del país andí. Entre elles figuren documentals com Licanamarca , de Carlos Cárdenas i Héctor Álvarez i films de ficció com El bien esquivo , de Augusto Tamayo, o Días de Santiago , de Josué méndez, que clourà la mostra.

www.unamiradaalsur.com

ROCK

Un dels dinosauris del rock dur dels setanta estan de gira. No porten disc nou -el darrer, Rapture Of The Deep , va sortir al 2005- però encara tenen prou tirada com per esperar omplir el Sant Jordi. Porten 40 anys sobre l'escenari i en aquest temps han tingut deu formacions diferents amb 40 músics, i han venut més de cent milions de discs. Al seu moment se'ls va considerar la banda més sorollosa del món. I això encara fascina perquè és normal veure als seus concerts a molts pares acompanyant els seus fills. Deep Purple. Sant Jordi club. 14 de setembre (19 hores).

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_