_
_
_
_

La Rebotiga

Vampirs, exili, fam...

Una plaga de vampirs imaginada per Del Toro

Un avió que aterra a l'aeroport JFK amb tota la tripulació i el passatge morts. Al cap de poc, una estranya pandèmia, fruit d'un desconegut virus molt contagiós, es va estenent per Manhattan a una velocitat inèdita. Els malalts tenen molta set, però no d'aigua... sinó de sang. Només una ment tan inquietant com la del director mexicà Guillermo del Toro (Hellboy, El labertinto del fauno) podria concebre aquest brutal retorn dels vampirs. Amb l'ajut de Chuck Hogan, Del Toro debuta en el món editorial i presenta la primera pedra d'una trilogia que va ser l'estrella de la darrera Fira del Llibre de Frankfurt.

Nocturna. Guillermo del Toro i Chuck Hogan. Suma. 552 pàgines. 22 euros

Passeig amb Kundera

I si resultés que l'exili no és tan dolent per a la creació artística? És una de les reflexions que fa el ja veterà autor txec en aquest llibre assagístic, on obres ("sondes existencials", les defineix) de Dostoievski, Céline, García Márquez, Juan Goytisolo i Philip Roth, entre d'altres, li serveixen per parlar des del paper de la memòria fins a la recerca de la composició estètica. El pare de La insostenible lleugeresa del ser, però també d'altres assaigs com El teló, convoca alhora Francis Bacon, Beethoven i Schönberg en uns textos punyents, com el que titula La memòria convertida en camp de batalla, tot analitzant la novel·la La pell, de Curzio Malaparte.

Una trobada. Milan Kundera. Tusquets. 206 pàgines. 15 euros

Trista, però imparable i real, història de la fam

Uns 963 milions de persones al món passen avui fam crònica. O sigui, el 14,2% de la població. La de la gana ha estat una xacra des dels inicis de la Humanitat, com es pot comprovar en aquest espectacular estudi, que el doctor en Història Medieval Josep Maria Salrach repassa gairebé segle a segle a La fam del món. Passat i present, que no per casualitat és el número 50 de la col·lecció Referències. Sí, ha estat comú a la humanitat, però fins a mitjans del segle XIX quan l'avui anomenat Primer Món se'n va sortir. Salrach planteja també sortides, que no semblen, al seu parer, que hagin de passar per "l'economia pal·liativa de l'ajut".

La fam al món. Passat i present. Josep Maria Salrach. Eumo. 474 pàgines. 32 euros

Un crim a casa d'un jugador del DKV

D'entre els 270 originals que es van presentar en l'apartat juvenil dels premis Edebé, el jurat va escollir el llibre de l'escriptor Jordi Cervera. L'avala, entre d'altres, l'encert d'enquadrar la seva obra en un context realista i amb referents ben reconeixibles pel lector. Així, el DKV Joventut és l'equip de Ray Bicho Barbosa, el jugador nord-americà que, amb el seu triple, dóna als verd-i-negre la Copa Auleb. Però mentre vola la pilota cap a la cistella, la seva dona i el seu fill són brutalment assassinats a casa seva. Atenció al sergent Joan Pons i a la seva filla.

La mort a sis vint-i-cinc. Jordi Cervera. Edebé. 278 pàgines. 9,30 euros

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_