_
_
_
_
Lletres

La Rebotiga

Ciutadella, Palau de la Música, "L'Ocell de foc"...

Mankell novel·la la por a allò desconegut

L'autor suec Henning Mankell, reconegut mundialment i multipremiat per la seva sèrie de novel·les policíaques protagonitzades pel comissari Kurt Wallander, condueix el lector, en aquest nou llibre -sense el seu famós personatge-, a un llarg viatge per l'Àfrica i la Suècia de finals del segle XIX. L'autor, gran coneixedor del continent africà -actualment reparteix el seu temps entre Suècia i Moçambic, on dirigeix el teatre nacional Avenida- reflexiona sobre la desconfiança dels països civilitzats cap allò desconegut i diferent. Traduït per Carolina Moreno.

El fill del vent. Henning Mankell. Tusquets. 361 pàgines. 19 euros

La història fosca de la Ciutadella

La Ciutadella, ara una concorreguda zona d'esbarjo que allotja en el seu perímetre el parc Zoològic i el Parlament de Catalunya, té una història fosca que recorda Manuel López Nespereira en aquest assaig. El catedràtic d'Història Contemporània ofereix una crònica fidel del que va ser i representar la Ciutadella durant més de 150 anys: el període entre la desfeta de 1714 -quan Catalunya va ser assimilada a Castella després d'una repressió duríssima i es va construir la Ciutadella com a fortalesa militar per garantir la submissió de la capital - i l'any 1868, quan la revolució antiborbònica obria les portes a una esperança col·lectiva que no es va fer realitat.

La Ciutadella. Manuel Pérez Nespereira. Base. 128 pàgines. 14 euros

El Palau de la Música, en imatges

El Palau de la Música s'ha regalat en el seu centenari un nou llibre. Un volum profusament il·lustrat -unes 200 imatges i en dues versions, català-castellà-anglès i francès-italià-alemany- i amb pròleg del prestigiós crític d'art Robert Hughes, qui repassa la història de l'auditori modernista obra de Lluís Domènech i Montaner en un extens article. Les fotografies, de Ricard Pla i Pere Vivas, mostren el Palau i els nous espais fruit de les dues ampliacions de l'edifici des d'angles singulars i emfatitzant la presència de la gent, la qual cosa dóna una imatge d'edifici viu.

El Palau de la Música Catalana. Robert Hughes, Jordi Falgàs, Ricard Pla i Pere Vivas. Triangle Postals. 239 pàgines. 40 euros

'L'Ocell de foc' celebra 25 anys amb edició de luxe

Una de les obres més llegides d'Emili Teixidor és sens dubte aquesta novel·la d'aventures protagonitzada per l'Ocell de Foc, un noi la identitat del qual ha restat rigorosament amagada fins al punt que ell mateix la desconeix. Una novel·la que transporta el lector als temps d'infantesa de Jaume I, de la lluita contra els càtars, de l'amenitat literària de joglars, trobadors i poetes com Cerverí de Girona o Jaume Roig. De la primera edició es compleix el 25è aniversari i Cruïlla ho celebra amb aquesta edició documentada, gairebé de luxe, amb fotografies i petits textos sobre els fets històrics s'hi novel·len.

L'Ocell de Foc. Emili Teixidor. Cruïlla. 189 pàgines. 20 euros

Suscríbete para seguir leyendo

Lee sin límites
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_