Selecciona Edición
Conéctate
Selecciona Edición
Tamaño letra

Quina és la fórmula per convertir Barcelona en un referent internacional de la moda?

LUIS SANS President de Santa Eulalia

"Podem fer un Sónar de la moda?"

La fórmula passaria per una proposta nova i original que permeti que la ciutat de Barcelona esdevingui líder en alguns dels subsectors de la moda. Tal vegada ens hem equivocat en proposar una cosa que altres ciutats més consolidades en aquest sector de la moda ja ofereixen i que ens ha fet quedar en una posició inferior respecte dels nostres competidors. La pregunta que ens hem de plantejar seria la següent: Podem fer un Sónar de la moda?

ELENA FOGUET Dtra. màrqueting Value Retail

"Sóc partidària de la continuïtat"

Tradicionalment, Barcelona ha estat símbol de moda i disseny. La clau per mantenir aquest lideratge i aquesta reputació passa per apostar per esdeveniments internacionals de qualitat i diferenciadors que situïn la nostra ciutat en el mapa de la moda mundial. Al llarg dels anys s'ha fet un bon treball al respecte, però cal seguir en aquesta direcció si volem que Barcelona sigui sinònim de moda a tot el món. Sóc partidària de la continuïtat. És una qüestió de respecte i passió per la moda.

LLUÍS JUSTE DE NIN Conseller delegat de Basi

"S'han emportat la fira però no Barcelona"

Tot allò que hem fet fins ara ha estat insuficient. Alguna cosa ha fallat. Barcelona ha deixat de ser una gran passarel·la. Tanmateix, la nostra vocació no ha de ser el model de Cibeles. Si fem una fira que substitueixi el saló Bread & Butter pot ser més selectiva, però ha de ser sobretot internacional. Això és vital perquè si no, no cal fer-ho. Bread & Butter s'ha emportat la fira però no Barcelona, una ciutat que té uns potencials extraordinaris.

CUSTO DALMAU Dissenyador

"Ha faltat projecció fora de les fronteres"

Crec que el més important és trobar la manera d'unir el talent que la ciutat de Barcelona genera, que és molt, amb la iniciativa empresarial que en ocasions manca, i al mateix temps, donar-li una visibilitat internacional. Al meu entendre, fins al moment s'han portat a terme projectes de visió molt local als quals ha faltat la projecció fora de les nostres fronteres. Jo crec que un esdeveniment de moda que aglutinés tots aquests elements seria de gran ajuda per a la ciutat.

SITA MURT Dissenyadora

"Trobar un projecte nou i diferenciat"

Barcelona ha estat a l'agenda dels millors compradors internacionals durant aquests anys. Si Barcelona vol tirar endavant un projecte de moda atractiu internacionalment, ho ha de fer ara, però ha de trobar un projecte nou i diferenciat del Bread & Butter tal com el coneixem. La ciutat no s'ha d'obsessionar per atreure una gran quantitat de visitants. És més important orientar-se a la qualitat, als millors compradors, i construir un projecte coherent, sòlid i si cal petit però potent. Si es fa bé, els resultats arribaran.

* Este artículo apareció en la edición impresa del Jueves, 5 de marzo de 2009

Más información

  • La moda que ve