_
_
_
_
_

Homenatge als VFX

La fira B’Ars reunirà professionals de les arts visuals i els efectes especials al Santa Mònica

Barcelona -

Star Wars, Avatar, Star Trek, X-Men, Godzilla… tota gran producció té al darrere un equip artístic que fa que les naus volin i els monstres ataquin les ciutats; són els artífexs a l’ombra, aquells que apareixen als crèdits finals de les pel·lícules però dels quals ningú no reté el nom. Per reivindicar la seva figura arriba el B’Ars, la primera fira professional centrada en les arts visuals i els efectes especials que se celebra a Espanya. La trobada, que tindrà lloc fins al 8 de juny a l’Arts Santa Mònica de Barcelona, suposarà un aprofundiment intensiu en les arts visuals per a professionals i estudiants, però també obrirà les portes al públic general, encuriosits i no iniciats. “Faltava un punt de trobada mediterrani de qualitat en aquest sector”, comenta el director del B’Ars i fundador de la productora Mínimo, Fèlix Balbas, que assegura que Barcelona és un focus important de talent que tan sols necessita una xarxa vertebradora per agafar forma.

A part de promoure la cultura de les arts visuals, l’organització es proposa fer de Barcelona la capital dels VFX (efectes visuals) durant quatre dies, “crear un lloc on es puguin trobar empreses un cop a l’any”, aclareix Balbas, tot afegint que la voluntat dels organitzadors és fer de la fira una cita anual. Tant la Generalitat com l’Ajuntament de Barcelona han participat econòmicament en la posada en marxa d’aquesta primera edició, que espera l’assistència d’unes 300 persones. “Volem que aquells que han marxat tornin a casa, i que aquells amb talent s’animin a dedicar-se als VFX”, resumeix el director de la fira. Per això el B’Ars es proposa apropar aquest món a estudiants, mitjançant conferències i classes magistrals de grans artistes de renom internacional. Explica Balbas que fins ara els professionals del sector han hagut de marxar a l’estranger per tal de guanyar-se la vida; les noves tecnologies, però, permeten que la feina es descentralitzi i que aquest planter pugui treballar des del seu país col·laborant a través de la xarxa. “És hora que els projectes grans ens vinguin a buscar a nosaltres”, afegeix el director.

BARCELONA INTERNACIONAL ARTS & VFX FAIR (B’ARS)

Arts Santa Mònica

20 euros.

Fins al 8 de juny

Entre les xerrades més potents hi ha la del nord-americà Ryan Church, dissenyador de les naus de Star Wars i Star Trek, que compartirà les seves experiències a través de dues classes magistrals dijous i divendres. Colin Doncaster, guanyador d’un Oscar i partícip d’Avatar, Harry Potter, Superman i El Senyor dels Anells, ho farà divendres i dissabte. Així mateix, la directora d’art d’efectes visuals Virgine Bourdin, que ha treballat entre d’altres en els films Prometheus, El código Da Vinci i la saga X-Men, impartirà una conferència sobre decisions creatives el dissabte 7. L’element central de la trobada, però, és la fira professional o job fair, on es reuniran empreses d’arreu del món, com ara ILM, Framestore, MPC, i-Real Studios o Moonbite Games.

La fira també pretén encuriosir els més petits a través dels diversos tallers del diumenge, dia en què totes les activitats seran gratuïtes. Per mitjà de tècniques senzilles, els nens podran recrear els efectes visuals característics de les pel·lícules d’animació: lightdoodling (dibuix amb la llum), flipbook (animació a partir d’un plec de papers), moiré i stopmotion. Aquest últim taller es realitzarà utilitzant l’aplicació d’iPad AppStopmotion i un kit de trípode, focus i peces de Lego i ninots diversos. A més, a l’àrea principal es realitzaran sessions d’escultura en viu sobre models en una barreja de tècniques modernes i tradicionals.

 

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_