_
_
_
_

Fil musical per a l’Arts Libris

Després de la introducció del disseny i la fotografia, aquest any és la música qui hi fa la seva entrada estel·lar

'Plunge', un dels llibres de Chisato Tamabayashi.
'Plunge', un dels llibres de Chisato Tamabayashi.

Han passat cinc anys des que Rocío Santa Cruz, de Raíña Lupa, va posar en marxa la fira de llibres d’artista Arts Libris, una iniciativa minoritària que en la difícil conjuntura semblava destinada al desastre. Els mals presagis s’han esfumat davant la seva tenacitat, que ha aconseguit convertir una petita fira de tall experimental en un festival del llibre d’art, amb 100 participants i un programa integrador, que inclou tres mostres, 18 concerts, taules rodones de tema musical —amb un diàleg entre Santiago Roncagliolo i Santiago Auserón com a colofó— i un simposi sobre com un llibre es converteix en obra d’art (en anglès, tot i que només dos dels vuit ponents són britànics). Com de costum, Arts Libris se celebrarà al centre Arts Santa Mònica, però els dies seran cinc, des de Sant Jordi (gratuït) fins diumenge. S’espera superar els 10.000 visitants de la passada edició.

Després de la introducció del disseny i la fotografia, aquest any és la música qui hi fa la seva entrada estel·lar, de la mà de Luis Marrasé i Miquel Jurado, crític d’EL PAÍS, que contribueix amb les peces de la seva col·lecció privada a la mostra Plàstics extraordinaris, sobre els objectes que envolten i materialitzen la música. “Volem reivindicar el suport de la música, precisament ara que s’està perdent”, va assegurar Jurado, citant les caixes de cedés que reprodueixen Graceland, el piano de Carles Santos o la seu de la Tamla Motown a Detroit pel seu 50è aniversari. Els grans protagonistes de la música des dels anys seixanta fins avui, immortalitzats pels millors fotògrafs catalans de concerts: Francesc Fàbregas, Xavier Mercadé i Juan Miguel Morales s’exhibeixen a Veure Música, mentre que Miguel Trillo presenta un treball realitzat especialment per a Arts Libris sobre el públic de la música en viu.

Arts Libris

Arts Santa Mònica, Barcelona

Del 23 al 27 d’abril

Per primer any, la fira ocuparà tot el Santa Mònica, si bé les 72 editorials i 13 discogràfiques es concentraran al claustre. Dels 100 participants, 85 són catalans, nou de la resta d’Espanya i set d’estrangers, entre els quals destaca la llibreria i galeria Florence Loewy by Artists de París, l’editorial d’art londinenca Kaleid i l’editorial de fotografia Steidl, de Göttingen. Entre els noms propis destaquen Ottographic, artista, il·lustrador i serigrafista, hereu de la tradició constructivista de Bath (Regne Unit) i el japonès establert a Londres Chisato Tamabayashi, que reinterpreta les tècniques ancestrals, explorant les potencialitats escultòriques i arquitectòniques del paper a través del tall amb bisturí i l’enginyeria aplicada a aquesta matèria. La Fundació Banc Sabadell confirma el seu suport a la iniciativa incrementant la dotació del premi Adquisició fins a 7.000 euros, destinats a la compra de llibres d’artista, que es dipositaran a la Biblioteca de Catalunya.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

¿Tienes una suscripción de empresa? Accede aquí para contratar más cuentas.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_