_
_
_
_

Música per oblidar l’Alzheimer

Serrat, Sílvia Pérez Cruz, Noa, Barbara Hendricks i Poveda se citen al Sant Jordi convocats per la Fundació Pasqual Maragall.

Alguns dels músics participants, amb Pasqual Maragall i Diana Garrigosa, en la presentació.
Alguns dels músics participants, amb Pasqual Maragall i Diana Garrigosa, en la presentació. jon goikouria

La música és aquella fidel amiga que sempre respon quan és cridada. I, un cop més, la crida ha estat feta per la solidaritat, per aquells sentiments que ajuden a buscar solucions allà on en principi sembla que no n’hi ha. La música ha estat convocada aquest cop per aconseguir fons per seguir lluitant contra l’Alzheimer, una malaltia pròpia de l’augment de la longevitat que fa que els afectats oblidin, precisament, que han viscut, tot aplanant la seva memòria i, amb ella, els seus vincles afectius.

La Fundació Pasqual Maragall, creada el 2008, convoca tothom dissabte al Sant Jordi per continuar obtenint finançament per lluitar contra la malaltia, aconseguir millorar la qualitat de vida dels que la pateixen i finançar noves investigacions que afavoreixin la troballa d’antídots per a la degeneració provocada per l’Alzheimer. I per assolir-ho posarà a dalt de l’escenari un cartell força eclèctic alhora que exclusiu, a través del qual la música s’ha tornat a posar del costat d’una iniciativa sense ànim de lucre. I la música hi ha respost amb Joan Manuel Serrat, Sílvia Pérez Cruz, Barbara Hendricks, Noa i Miguel Poveda, artistes que estaran acompanyats per l’Orquestra Simfònica del Vallès, dirigida per Joan Albert Amargós i que comptarà amb Ricard Miralles al piano.

Aquesta constel·lació d’estrelles oferiran un concert —gravat per TV-3 per a una emissió posterior— en el qual, al llarg de les dues hores que es preveu que duri, interpretaran tot un seguit de peces que cantaran individualment o a duo. La primera que sonarà, interpretada per Joan Manel Serrat, serà El carrusel del Furo, que té una primera estrofa que s’adapta perfectament a l’esperit de la nit: “Cuando la llama de la fe se apaga// y los doctores no hallen la causa de su mal// señoras y señores sigan la senda de los niños y el perfume a churros”. A partir d’aquí se sentiran composicions com He mirat aquesta terra, amb Sílvia Pérez Cruz acompanyada per Toti Soler; Paraules d’amor, amb la mateixa Sílvia en aquest cas amb Joan Manel Serrat; Cançó de matinada i Pare, entre d’altres, a càrrec del mateix Serrat, que conjuntament amb Noa interpretarà Es caprichoso el azar; més tard Noa i Miguel Poveda interpretaran Uno queriendo ser dos, i el mateix Poveda, després de fer peces en solitari com Para la libertad, cantarà amb Barbara Hendricks El cant dels ocells, en un moment que s’espera que sigui dels més emotius del festival. Per cert, la soprano abordarà peces com Summertime o L’havanera de Carmen.

En aquest reguitzell d’artistes, les interpretacions reservades per a tots alhora són L’himne de l’alegria i, ja als bisos, una de les peces inevitables del repertori de Serrat, Mediterráneo, composició que tancarà un recital que ja ha rebut el suport de moltes figures populars, com ara Xavi Hernández, Andreu Buenafuente, Jordi Évole i Ona Carbonell, entre d’altres.

CONCERT SOLIDARI FUNDACIÓ PASQUAL MARAGALL

Palau Sant Jordi

Dissabte, 21 h. 25, 40 i 60 euros

Donatius Fila Zero

 

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_