_
_
_
_
_

Girona serà Black

Mick Taylor, ex-Stone, i Josele Santiago-Very Pomelo, plats forts del cap de setmana

Mick Taylor acturà al Black Music Festival.
Mick Taylor acturà al Black Music Festival.CORDON PRESS

Des del 2006, Girona acull el Black Music Festival, on la música d’arrel afroamericana marca la seva identitat. En l’edició d’enguany encara queda per davant el gruix d’una programació que aquest cap de setmana acull dos concerts de gran interès. Per una banda, hi ha un guitarrista que es va baixar d’un tren anomenat The Rolling Stones. Tot i que la banda de Jagger i Richards era i és una banda de rhythm and blues, la cara blues, que Mick Taylor ja havia desenvolupat formant part dels Bluesbreakers de Mayall, va ser massa poderosa per romandre als Stones. Des de llavors, Taylor ha mantingut una carrera fora de la popularitat que l’ha portat a tocar amb diverses estrelles. Actua el dia 8 a La Mirona de Salt.

L’endemà, a la mateixa sala, el festival proposa una barreja de rhythm and blues i rock amb la col·laboració entre Josele Santiago i Very Pomelo. Els catalans fan de banda de Josele i afronten cançons del repertori de tots dos. El batec d’Enemigos, grup històric del madrileny, i les cançons en solitari del mateix Josele (on conviuen rock, rhythm and blues i espurnes de jazz) es barregen amb el rock de tall clàssic de Very Pomelo.

Un altre dels plats forts del programa inclou el jazz, amb la Sant Andreu Jazz Band (Teatre Bescanó, dia 10), projecte de Joan Chamorro que aplega músics joves entre 7 i 18 anys. Els resultats musicals són excel·lents gràcies a una formació i unes exigències que queden paleses en el documental de Ramon Tort sobre la banda: A Film About Kids And Music. Sant Andreu Jazz Band. En termes de popularitat, potser The Brand New Heavies (La Mirona, dia 15) és un dels noms amb majúscules. La banda va tenir el seu moment de glòria als noranta, quan l’àcid jazz va ser la resposta musical dels seguidors del jazz i del soul que es negaven a restar al marge del gran mercat discogràfic. Des de llavors, The Brand New Heavies ha mantingut el pols de la música negra.

Un altre dels grans noms del festival són els Impressions (La Mirona, dia 22), l’exbanda del recordat Curtis Mayfield. El trio actual és prou veterà: Sam Gooden és membre fundador del grup, Fred Cash hi va entrar el 1970 i Reggie Torian el 1975. Les seves extraordinàries harmonies vocals i un repertori farcit de clàssics rebrà el suport de The Pepper Pots.

El hip-hop, una de les branques més populars de la música negra, estarà representat per Keny Arkana (La Mirona, dia 23), uns dels joves talents francesos del gènere en el seu vessant més combatiu. Les actuacions de Raynald Colom (Auditori de Girona, dia 16), Big Mama (Teatre Bescanó, dia 23) i Amadeu Casas (Teatre Bescanó, 5 abril), arrodoneixen un festival on jazz, blues, soul i hip-hop s’apleguen sota el paraigua de la música negra.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_