_
_
_
_

Regina Rodríguez Sirvent segueix sent la millor venedora de ‘Les calces al sol’

L’escriptora ha visitat el club de lectura de ‘Quadern’ per parlar del seu primer llibre, un fenomen que ha venut més de 70.000 exemplars en català

Regina Rodríguez Sirvent al Club de lectura de 'Quadern'
Regina Rodríguez Sirvent al Club de lectura de 'Quadern'.massimiliano minocri
Mar Rocabert Maltas

L’escriptora Regina Rodríguez Sirvent, autora de l’èxit Les calces al sol (La Campana), continua sent la millor comercial de la seva primera novel·la, un fenomen editorial que ha venut més de 70.000 exemplars en català, 15.000 en castellà (Las bragas al sol, Suma) i s’ha traduït a diverses llengües, entre les quals l’italià i el polonès. Properament serà traduïda a l’anglès, encara que amb un altre títol perquè “els americans són molt pudorosos”, segons ha fet broma ella mateixa aquest dijous al Club de lectura del Quadern.

La difusió d’aquesta novel·la ha estat meteòrica. Es va publicar just fa dos anys i explica l’aventura americana de Rita Racons, alter ego de l’autora: una noia de la Cerdanya que se’n va a viure als Estats Units per treballar com a au pair en una família amb tres fills. Amb molt d’humor i pàgines que passen volant, Rodríguez Sirvent ha aconseguit ficar-se a la butxaca un munt de lectors, que ahir li agraïen amb emoció la bona estona que han passat amb la seva esbojarrada història, que té més profunditat del que sembla, segons van coincidir alguns dels assistents.

L’escriptora no va dubtar a reconèixer que li encanta la relació amb la gent i veure com la seva història creix amb el pas del temps i les diferents lectures del públic. Tot i que ara feia un temps que no feia un club de lectura, perquè està centrada en la seva segona novel·la, Rodríguez Sirvent es va mostrar molt propera i natural amb els seus lectors, que van demostrar ser autèntics seguidors, dels que no se’n van sense firma i foto.

El Club de Lectura de 'Quadern' amb Regina Rodríguez Sirvent i Carlota Rubio.
El Club de Lectura de 'Quadern' amb Regina Rodríguez Sirvent i Carlota Rubio.massimiliano minocri

Potser això és part de l’èxit de Les calces al sol, que la seva autora sempre s’ha pres seriosament i amb molta il·lusió la feina de donar-la a conèixer. “Cal picar molta pedra, anar a tot arreu”, va explicar als assistents que li va aconsellar el també escriptor Martí Gironell tot just després de publicar-la. Amb el seu barret sempre (ja no en pot prescindir, va reconèixer), s’ha recorregut Catalunya per parlar del seu llibre.

Però si la seva novel·la ha triomfat així, sent la més venuda en català durant mesos i mesos, també és perquè deu ser l’obra més recomanada dels últims temps amb el fiable mètode del boca-orella. Amb els drets per portar-la al cinema venuts, ara la seva autora està esperant que el pas següent, aconseguir finançament, arribi algun dia. Això sí, no té clar si voldria participar en el guió. De moment, s’ha centrat en explicar el capítol següent de la seva vida. L’aterratge a Barcelona. Amb l’humor que sempre l’acompanya.

Properes sessions del Club del Quadern

Després d’aquesta arrencada, el Club de lectura del Quadern continuarà els propers mesos a l’Estudi Toresky de Barcelona. La següent convidada el 9 de novembre és la cuinera i escriptora Maria Nicolau, que parlarà del seu darrer llibre, Cremo! (Columna), mentre que el 12 de desembre serà Joan Jordi Miralles el convidat, amb la novel·la Triomfador (Males Herbes).

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Sobre la firma

Mar Rocabert Maltas
Es periodista de tendencias y cultura en la redacción de Cataluña y se encarga de la edición digital del Quadern. Antes de llegar a EL PAÍS, trabajó en la Agència Catalana de Notícies. Vive en Barcelona y es licenciada en Periodismo por la Universitat Pompeu Fabra.
Rellena tu nombre y apellido para comentarcompletar datos

Más información

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_