_
_
_
_
_

Cinc activitats que no et pots perdre al CCCB

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona celebra 30 anys

Dos personas pasean por la plaza del CCCB.
Dos personas pasean por la plaza del CCCB.Paco Freire (SOPA Images/LightRocket/Getty)
El País

El CCCB arriba als 30 anys i, entre el 23 i el 25 de febrer ho celebra amb un cap de setmana d’activitats. El programa inclou una festa musical programada per la DJ Meritxell de Soto, un concert a càrrec de Carles Viarnès amb visuals d’Alba G. Corral, una conversa entre la filòsofa Carolin Emcke i el científic Ricard Solé, moderada per Judit Carrera, i dues instal·lacions creades per a l’ocasió amb intel·ligència artificial pel col·lectiu Estampa. L’oferta es completarà amb les portes obertes a l’exposició IA. Intel·ligència artificial i al Mirador. El ritme, però, no s’atura. Vet aquí les properes exposicions, festivals i activitats que programa el CCCB.

Patrick Radden Keefe

En el marc del 30è aniversari el CCCB presenta un programa de residències internacionals. Entre el 2024 i el 2026, el CCCB acollirà a Barcelona nou figures del pensament i la creació d’arreu del món, amb l’objectiu que s’incorporin a la vida cultural barcelonina i catalana. El primer dels convidats serà Patrick Radden Keefe, periodista i autor de No diguis res i L’imperi del dolor. L’escriptor oferirà un cicle de conferències sobre George Orwell.

Patrick Radden Keefe.
Patrick Radden Keefe.Albert Garcia

La construcció del somni americà a través dels suburbis

El 19 de març, l’exposició Subúrbia. La construcció del somni americà pren el relleu a IA. Intel·ligència artificial (tot i que, fins al 24 de març hi haurà dues instal·lacions d’IA que faran experiments amb l’arxiu del CCCB). Comissariada per Philip Engel i amb l’assessorament de Francesc Muñoz, l’exposició presenta la història cultural del suburbi americà, així com les seves implicacions polítiques, ecològiques, racials i de gènere. Parteix d’una imatge coneguda: el somni americà sempre s’ha associat a la imatge de la casa unifamiliar de propietat, amb garatge, piscina i jardí. D’on ve aquesta tradició i com ha evolucionat? S’ha expandit a altres llocs? L’exposició combinarà la cultura pop amb l’urbanisme, materials històrics, fotografies i instal·lacions artístiques per explorar-ho. Es podrà visitar fins al 18 de setembre.

Memefest i BOCA. Festivals per adolescents i joves

El 2 de març se celebra la segona edició del festival BOCA, un espai musical dedicat a joves d’entre 14 i 17 anys i co-creat amb el Consell Jove, un grup format per 15 persones entre 15 i 19 anys. La cap de cartell és Santa Salut, i completen la programació Munic HB, un dels noms revelació en la música urbana; Kuu, artista de pop electrònic i Martigo, figura emergent de l’escena urbana que combina reggaeton i pop. DJ Ruru i DJ Guepard posaran foc a la pista amb les seves mescles de trap, afro, hip hop, reggaeton i hits dels 2000.

El 9 de març se celebra el Memefest, una cita cultural en clau filosòfica i també humorística, amb un enfocament molt digital. Aquest any parteix d’una pregunta: què és veritat? I convida Judit Martín, Charcastrology, Putomikel, Rita Rakosnik, Mar Vallverdú i Vengamonjas per pensar sobre l’estètica, el distànciament irònic i la nostàlgia a les xarxes.

Ferraris i Peirano, Moshfegh i Lijtmaer

Durant el mes de març, el CCCB programa dues converses importants. El dia 4 de març el filòsof Maurizio Ferraris i la periodista Marta Peirano conversen sobre la intel·ligència artificial, els mecanismes de transformació social que impulsa i els possibles escenaris de futur. D’altra banda, el 18 de març el CCCB rep per primera vegada l’escriptora Ottessa Moshfetg, que conversarà amb la periodista Lucia Lijtmaer arran de la publicació en català i castellà de McGlue (Angle i Alfaguara), la seva primera novel·la.

Agnès Varda

A partir del 17 de juliol i fins al 8 de desembre, el CCCB porta a Barcelona una exposició dedicada a Agnès Varda produïda per la Cinémathèque française. En col·laboració amb Ciné Tamaris, comissariada per Florence Tissot amb la col·laboració de Rosalie Varda i l’assessorament d’Imma Merino per la seva adaptació al CCCB, l’exposició recorre els grans temes de l’obra de la cineasta, els seus vincles amb la història de l’art i la dimensió social i política del seu discurs.

Agnès Varda, a la instal·lació 'Una cabane de cinéma, la serre du bonheur', a París el 2018.
Agnès Varda, a la instal·lació 'Una cabane de cinéma, la serre du bonheur', a París el 2018.Pierre Suu (Getty Images)
Tu comentario se publicará con nombre y apellido
Normas
Rellena tu nombre y apellido para comentarcompletar datos

Más información

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_