AGENDA

Els circs tornen per Nadal

GENERACIONS

Circ Raluy. Port Vell de Barcelona,

2 de desembre - 8 de gener

LA VERITABLE HISTÒRIA DE

PINOTXO

Il circo italiano. Plaça de Toros

Monumental, 2 de desembre -

15 de gener

El circ és l'espectacle complet, si tenim en compte que arriba a encantar tant els petits com els grans amb la màgia dels salts i les giravoltes dels acròbates, l'elegància dels trapezistes o l'humor directe dels pallassos. Renovat o tradicional, el circ compleix amb la cita anual que té a la ciutat de Barcelona coincidint amb el Nadal. I enguany ho fa per partida doble, ja que Il circo italiano i el Circo Raluy instal·len aquesta setmana els envelats fins al mes de gener. El Raluy, uns dels més clàssics, presenta Generacions, un espectacle intrínsec en el món del circ on els números i els rols s'hereten de pares a fills. Quinze números de circ repassen totes les disciplines i tècniques: des de malabars fins a llits elàstics, passant per l'antipodisme o els números de trapezis.

L'estrella del circ Raluy és Yú, un ós mecànic de més de dos metres d'alçada

Però, aquest any, el Raluy ve disposat a sorprendre a tothom. I ho farà amb el personatge estrella: Yú, un ós mecànic de dos metres d'alçada —creat per a la televisió i el cinema— i que per primera vegada actuarà en una pista de circ; una manera, subtil i intel·ligent, d'esquivar la legislació barcelonina que impedeix que hi hagi animals en aquesta mena d'espectacles.

El protagonista d'una altra família de circ, la del Circo Italiano és Pinotxo i el seu món, un dels clàssics infantils que ha fet somiar generacions senceres, des que Carlo Collodi el va crear el 1881. Trenta artistes expliquen la màgica història d'aquest nino de fusta convertit en nen, amb números de contorsionisme, malabars, trapezis, bicicletes, entre altres, en els quals els plançons més joves dels sis germans Rossi, alguns amb només cinc anys d'edat, tindran un paper fonamental.

Estrenada el mes d'octubre, en el marc del festival Temporada Alta de Girona, els creadors d'aquest espectacle ambientat a principi del segle XX, el defineixen com "una fantasia lliure que concentra l'essència del circ".

El 20 de gener, quan aquests clàssics de Nadal hagin plegat veles, un altre dels habituals a Barcelona prendrà el relleu: el Cirque du Soleil, que instal·larà el seu enorme envelat blanc a la plataforma del zoo marí on es podrà veure el seu últim muntatge artístic: Corteo. Que comenci l'espectacle!

Regístrate gratis para seguir leyendo

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS