_
_
_
_
AGENDA

Permès copiar aquesta pel.lícula

BARCELONA CREATIVE

COMMONS FILM FESTIVAL

Fins al 22 de maig

Institut Français, Barcelona

Que el Twitter és una eina fonamental per seguir el que passa al món ja no ho discuteix gairebé ningú. El que és més innovador és que aquesta xarxa social basada en el microblogging serveixi per fer cinema. Innovador, però no podia ser d'una altra manera. La TweedPeli és un projecte fet per usuaris de Twitter, de cost zero, amb les aportacions de material, contactes i la feina dels twitters. El film, dirigit per José Corbacho, Àngel Llacer i Nacho Vigalondo, i les intervencions d'Eduardo Noriega i Victoria Abril i música de The Pinker Tones, serà un dels atractius del Barcelona Creative Commons Film Festival (BccN), el primer festival fet sota llicència Creative Commons que durant quatre dies es pot veure a Barcelona.

I a tot el món, perquè amb la premissa "Copia aquest festival", els organitzadors ofereixen la possibilitat de descarregar, copiar, remesclar, distribuir i projectar de manera gratuïta a qualsevol racó del món tot el material. A BccN no hi ha problemes de drets d'autor, és més, s'ha editat un manual per saber com s'ha de copiar. Segons Andreu Meixide, director de programació: "Creative Comons permet a molts autors fer obres sense els lligams comercials establerts fins ara".

Ficció, documentals, curtmetratges i migmetratges (un format històricament marginat del cinema) hi participen amb gairebé 20 títols, entre els quals la sueca Die Beauty, de Stina Bergman, que serà première a Espanya, les americanes The Lionshare, de Josh Bernhard, The Wintress, de Bill Elverman o el documental d'Alberto Arce, La vida diaria en Kabul o l'últim treball de Vincent Moon, An Island, un documental musical sobre la banda Efterklang, que s'emetrà avui dijous.

Entre les propostes creades a Catalunya: Arròs movie, d'Antònia Folguera i Odile Carabantes, No-Res, un documental, dirigit per Xavier Artigues, que retrata la desaparició d'una de les últimes colònies fabrils de Barcelona, la Colònia Castells, o la mateixa TweetPeli.

El 2010 Barcelona va acollir la mostra de cinema BccN. L'èxit de públic d'aquesta primera convocatòria ha portat als organitzadors a canviar de lloc per celebrar-lo i ampliar en un dia la convocatòria.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_