AGENDA

Permès copiar aquesta pel.lícula

BARCELONA CREATIVE

COMMONS FILM FESTIVAL

Fins al 22 de maig

Institut Français, Barcelona

Que el Twitter és una eina fonamental per seguir el que passa al món ja no ho discuteix gairebé ningú. El que és més innovador és que aquesta xarxa social basada en el microblogging serveixi per fer cinema. Innovador, però no podia ser d'una altra manera. La TweedPeli és un projecte fet per usuaris de Twitter, de cost zero, amb les aportacions de material, contactes i la feina dels twitters. El film, dirigit per José Corbacho, Àngel Llacer i Nacho Vigalondo, i les intervencions d'Eduardo Noriega i Victoria Abril i música de The Pinker Tones, serà un dels atractius del Barcelona Creative Commons Film Festival (BccN), el primer festival fet sota llicència Creative Commons que durant quatre dies es pot veure a Barcelona.

I a tot el món, perquè amb la premissa "Copia aquest festival", els organitzadors ofereixen la possibilitat de descarregar, copiar, remesclar, distribuir i projectar de manera gratuïta a qualsevol racó del món tot el material. A BccN no hi ha problemes de drets d'autor, és més, s'ha editat un manual per saber com s'ha de copiar. Segons Andreu Meixide, director de programació: "Creative Comons permet a molts autors fer obres sense els lligams comercials establerts fins ara".

Lo que más afecta es lo que sucede más cerca. Para no perderte nada, suscríbete.
Suscríbete

Ficció, documentals, curtmetratges i migmetratges (un format històricament marginat del cinema) hi participen amb gairebé 20 títols, entre els quals la sueca Die Beauty, de Stina Bergman, que serà première a Espanya, les americanes The Lionshare, de Josh Bernhard, The Wintress, de Bill Elverman o el documental d'Alberto Arce, La vida diaria en Kabul o l'últim treball de Vincent Moon, An Island, un documental musical sobre la banda Efterklang, que s'emetrà avui dijous.

Entre les propostes creades a Catalunya: Arròs movie, d'Antònia Folguera i Odile Carabantes, No-Res, un documental, dirigit per Xavier Artigues, que retrata la desaparició d'una de les últimes colònies fabrils de Barcelona, la Colònia Castells, o la mateixa TweetPeli.

El 2010 Barcelona va acollir la mostra de cinema BccN. L'èxit de públic d'aquesta primera convocatòria ha portat als organitzadors a canviar de lloc per celebrar-lo i ampliar en un dia la convocatòria.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS