BEST-SELLER

Enric VIII: millor que la realitat

En la corte del lobo @

Hilary Mantel. Destino. 752 pàgines. 22,50 euros.

Arribar a la xifra de 850.000 exemplars venuts en la seva edició anglesa és una fita remarcable fins i tot per a un llibre que porta l'etiqueta de best-seller. Guanyar el Critics Circle i, sobretot, el Man Booker Prize, un dels premis més importants de la literatura anglosaxona, per davant de finalistes com el Nobel (i guanyador del mateix guardó en dues ocasions) J. M. Coetzee, és tota una altra cosa. L'anglesa Hilary Mantel (Glossop, 1952) ho ha aconseguit amb aquesta novel.la, retrat fidelíssim de la convulsa Anglaterra d'Enric VIII, tot unint qualitat literària i habilitat de supervendes. I això, malgrat un argument llargament explotat: el divorci amb Catalina d'Aragó, el trencament amb Roma, l'ascens (i caiguda) d'Anna Bolena i, sobretot, la construcció de l'Anglaterra moderna. Un procés en el qual Thomas Cromwell té un paper decisiu.

Mantel pren com a fil conductor aquest fosc ministre d'origen plebeu i, especialista com és en dotar d'una humanitat plena de matisos a grans figures històriques (com el Robespierre de A place of greater safety), construeix una novel.a de gran modernitat recreant amb intel.ligència diàlegs i passatges que embolcallen el lector. Ja n'està escrivint la segona part, on veurem un Cromwell en decadència.

Némesis

Némesis

Lindsey Davis

Edhasa

620 pàgines. 26 euros

Marco Didio Falco, el detectiu romà, arriba a la vintena aventura, on el trobarem de dol per la mort del pare, però, alhora, en una de les entregues més violentes de la saga de l'escriptora britànica, s'haurà d'enfrontar a una família de psicòpates. Per saber-ho, però, tot d'ell (i part de l'autora) apareix ara Marco Didio Falco. La guía oficial (Edhasa, 27 euros).

L'arqueòleg @ / El arqueólogo @

L'arqueòleg @ / El arqueólogo @

Martí Gironell

Columna / Suma de Letras

384 / 424 pàg. 21,50 / 22 euros

L'autor de l'èxit El pont dels jueus se centra ara en un personatge real, el monjo de Montserrat Bonaventura Ubach, que, a principis del segle XX, va recórrer Orient Mitjà a la recerca dels escenaris bíblics i, també, de peces pel museu del monestir. L'escriptor hi introdueix personatges de ficció que aporten un plus d'aventura al relat real, si això ja era possible.

Lo que más afecta es lo que sucede más cerca. Para no perderte nada, suscríbete.
Suscríbete

Inocente @

Inocente @

Scott Turow

Mondadori

432 pàgines. 22,90 euros

Més de 20 anys després de Presunto Inocente, el gran èxit del thriller legal que va tenir fins i tot versió cinematogràfica, l'autor, que és també un reconegut advocat de Chicago, recupera el seu protagonista, convertit ara en jutge, que, arran de la mort de la seva dona, es torna a enfrontar al seu enemic, el fiscal Tommy Molto, i intenta justificar per què va trigar un dia a comunicar la mort.

Cobra @

Cobra @

Frederick Forsyth

Plaza & Janés

384 pàgines. 24,90 euros

Què passaria si el president dels Estats Units decidís acabar amb els narcotraficants de manera radical? Amb aquesta hipòtesi, l'escriptor que va revolucionar el gènere ara fa 40 anys amb Chacal trama un thriller trepidant en el qual un exagent de la CIA, Cobra, té la missió de fer desaparèixer els perillosos empresaris de la droga.

La terra de les coves pintades / La tierra... @

La terra de les coves pintades / La tierra... @

Jean Marie Auel

Maeva

751 / 800 pàg. 26,50 / 24 euros

Fa 30 anys que es va publicar El clan de l'ós de les cavernes, novel.la mítica sobre la prehistòria que ha configurat una saga amb 45 milions d'exemplars a tot el món. Ara, el cicle d'Els fills de la Terra arriba a la fi amb la sisena entrega de les aventures d'Ayla, que ha tingut una filla i segueix creixent com a cap espiritual.

The Pacific @

The Pacific @

Hugh Ambrose

Suma

776 pàgines. 24 euros

El que va ser assessor històric de la sèrie televisiva (vuit Grammys) produïda per Tom Hanks i Steven Spielberg ha convertit la història de tres marines al Pacífic a la Segona Guerra Mundial en una novel.la. La base de la sèrie és a les memòries de Robert Leckie, Mi casco por almohada, que Edhasa (18 euros) recupera ara que A-3 TV l'emet.

Promet-me que seràs lliure / Prométeme que serás libre

Promet-me que seràs lliure / Prométeme que serás libre

Jorge Molist

Columna / Temas de Hoy

768 pàgines. 22,50 euros

"Promet-me que seràs lliure": aquestes són les paraules que el pare del Joan li diu just abans de morir a mans d'uns pirates que han atacat Llafranc. Som al 1484: el Joan emprèn llavors una apassionant aventura per diferents indrets en els quals viurà batalles, trobarà l'amor i es farà llibreter, sempre a la recerca de la llibertat.

Carolina s'enamora @ / Carolina se enamora @

Carolina s'enamora @ /

Carolina se enamora @

Federico Moccia

Columna / Planeta

608 / 496 pàgines. 18,50 euros

Imitant els personatges de la seva segona novel.la, les joves parelles italianes han penjat tants cadenats al pont Milvio de Roma per segellar el seu amor que n'han fet perillar l'estructura. El fenomen Moccia torna a la càrrega amb una història on la protagonista s'enfronta al primer amor, a les il.lusions que desperta però també a l'altra cara, la del desengany.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS