AGENDA

Novetats

James Ellroy; Daniel Venteo; Josep Maria Puigjaner.

A LA CAÇA DE LA DONA

James Ellroy

Traducció de Ferran Ràfols

Angle Editorial

238 pàgines. 18,90 euros

Aquestes memòries són la primera obra al català d'un dels grans de la novel·la negra actual. L'assassinat de la mare marcaria la seva relació amb les dones reals i de ficció. Aquí serveix per arrencar unes confessions obsessives esquitxades pel caràcter eixut i provocador de l'autor de L. A. Confidential.

UNIVERSITAT POMPEU FABRA, HISTÒRIA D'UN CAMPUS URBÀ

Daniel Venteo

Universitat Pompeu Fabra

185 pàgines. 29 euros

La UPF, des que va néixer fa vint anys, ha revitalitzat l'entramat urbanístic de Barcelona tot restaurant edificis històrics o construint immobles per ubicar-hi les facultats. L'historiador Daniel Venteo repassa aquesta sinèrgia i ofereix imatges impagables, com les del quarter de Jaume I, amb el seu famós casc de l conqueridor, encara avui conservat.

CARPE DIEM, ACOMPANYANT ELS CLÀSSICS

Josep Maria Puigjaner

Proteus

160 pàgines. 15 euros

Aquest tòpic literari que Horaci va encunyar a les seves Odes dóna títol a aquest dietari en què aparents anècdotes quotidianes són el pretext per reflexionar sobre alguns dels clàssics de la cultura universal. Amb prosa neta i fluent, el veterà escriptor i periodista medita sobre filosofia, història, política i literatura.

DE DAGUERRE AL CINEMATÒGRAF

(Exposició)

Filmoteca de Catalunya

111 pàgines. 15 euros

Els Napoleon, a més de regentar a Barcelona un estudi fotogràfic cabdal en la frontissa del XIX al XX, van consolidar el cinematògraf a Barcelona. Una exposició al frontó Colom, farcida de cartells, aparells, retrats, postals i factures, fins i tot, ho recollia. Ara, amb l'ajut de la Filmoteca de la Generalitat, es pot tenir tot a casa amb l'edició del curiós catàleg.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Logo elpais

Ya no dispones de más artículos gratis este mes

Suscríbete para seguir leyendo

Descubre las promociones disponibles

Suscríbete

Ya tengo una suscripción