_
_
_
_
AGENDA

Lori Meyers, potència 'indie'

LORI MEYERS

Sala Apolo

21.30 hores. 22 euros

Creixen i creixen, no paren. Probablement són una de les bandes pop —la seva energia els dóna un matís rocker bàsic— més importants de l'escena espanyola: són els Lori Meyers. Els fans de la banda granadina es van perdre per causa major el concert programat a l'Apolo el novembre passat, però ara es podran rescabalar amb la tournée del quart disc, Cuando el destino nos alcance. Un àlbum fi, gravat i mesclat a Los Angeles (Califòrnia) als reconeguts estudis Castle Oaks. En el nou recull de cançons auspiciats per Noni, cantant i compositor, destaquen temes com Mi realidad, Corazón elocuente o ¿A-ha han vuelto?. Si parlem de referències, cal tirar de catàleg i mirar cap a Miike Snow, The Killers, Of Montreal, Radio Dept o els imprescindibles New Order, entre altres. La configuració del grup no podria ser més reveladora: a part de guitarres, teclats i baix, es presenten amb dues bateries, percussió a part. Moltíssima intensitat en viu.

L'energia en directe dels granadins fa recordar els bons temps de Los Planetas

El fenomen del pop i rock independent, l'anomenat indie, va tenir el seu màxim esplendor als anys noranta i des de llavors aquest públic ha estat orfe de referents, més enllà de Los Planeta. Ja no. L'anterior concert de Lori Meyers a la Sala Apolo el 2009 va ser una autèntica festa. La sala plena com un ou i farcida de fans i de pagans que no van parar de ballar i de moure's amb la bogeria rítmica dels granadins, que s'escola com un virus que no para fins que s'acaba el concert.

Aquesta banda —que deu el seu nom a una cançó cardinal dels americans NOFX en l'imprescindible disc Punk in Drublic— es van formar al principi de 1998 i, des d'aleshores, han passat de ser un grup totalment desconegut a ser una de les apostes més prometedores del panorama indie espanyol. Tant és així que el seu disc Cronolánea —tota una epifania pop— ha estat nomenat per la revista Mondo Sonoro com el millor disc espanyol de l'any 2008. Si algú creu que s'exagera amb aquests andalusos, és molt recomanable veure el videoclip Luces de Neón i llavors es podrà decidir. El grafisme i l'estètica són elements que Lori Meyers tenen molt cuidats malgrat que són una banda de claríssim accent indie.

Un altre element que cal tenir en compte dels Lori Meyers és la capacitat per teixir lletres impactants, un pèl per sobre de la mitjana de les bandes pop de consum habitual. En el darrer disc a Mi realidad s'hi canta: "Psicoanalistas deprimí con un trastorno bipolar, razones para desistir y tiempo para imaginar mi mundo que es mi realidad". Quasi res. I en el disc Cronolanea, al tema Alta Fidelidad, Noni acusa: "Todo esto es culpa de la gente, ¿por qué te hace sentir tan diferente?". També asseguren que "la monarquía se ha instalado en mi cabeza, raro es el día en el que no pide de comer".

El concert de divendres tindrà una primera part on els també andalusos Elastic Band obriran foc. Aquesta banda té un rerefons folk envernissat de psicodèlia amb un punt electrònic molt motivant, molt innovador i íntim tal com demostraren en el Twoday Festival de Valladolid del 2009.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_