_
_
_
_
_
AGENDA

Arrels en moviment

13a FIRA MEDITERRÀNIA

Manresa

Fins al 7 de novembre

www.firamediterrania.cat

Avui comença l'edició número tretze de la Fira de la Mediterrània amb un programa d'activitats intens. S'han programat 266 actuacions fins diumenge, en les quals s'inclouen 50 estrenes i obres que provenen de 20 països que s'apropen a les tradicions i les arrels, de vegades, des d'una mirada contemporània. Hi ha espectacles de carrer i de sala, infantils i per a adults. Propostes de circ, teatre i música. Però, sobretot, dansa. El moviment és l'eix vertebrador de la Fira d'aquest any, i el seu llenguatge escènic per excel.lència ja és l'encarregat d'inaugurar-la: Cesc Gelabert i Lydia Azzopardi interpretaran Belmonte. Els ballarins celebren 30 anys de matrimoni artístic i recuperen la coreografia que parla del món dels toros. La peça va obrir aquest any la temporada del Teatre Lliure, però a Manresa l'orquestra la dirigirà el compositor original de la música; Carles Santos. El polifacètic creador, encarregat d'inaugurar la Fira l'any passat, es posarà al capdavant de la Banda Municipal de Barcelona.

A més, divendres el Circ Bover farà un recorregut per la història del circ. I a la nit, se sentirà la música de protesta de Rim Banna. La cantautora nascuda a Nazaret lluita a favor de la causa palestina amb ritmes folk, jazz i pop. Abans, però, aterrarà a Barcelona. Aquesta nit actua a Razzmatazz.

El calendari de la Fira de la Mediterrània conté més sorpreses durant el cap de setmana: la companyia Marduix, en actiu des de 1976, farà desfilar les seves titelles més emblemàtiques. La pallassa Pepa Plana reinterpretarà les històries de la deessa grega Penélope. I Societat Doctor Alonso presentarà Àcid Folklòric. Han investigat les danses de les festes populars i la seva influència actual. A l'espectacle se sentirà des de The Beatles fins a Michael Jackson.

La programació també inclou d'altres concerts. Tocaran Obrint Pas, Sabor de Gràcia retrà homenatge a el Gato Pérez i la veterana cantant Hasna El Becharia mostrarà l'art de tocar el gumbrí, la guitarra del desert. Tot plegat, un bon grapat d'actuacions diverses que faran que Manresa sigui fins diumenge l'epicentre de les creacions escèniques d'arrel tradicional de tot el mediterrani.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_