AGENDA

Art per gaudir i per pensar

L'oferta estiuenca va de Pipilotti Rist a Benet Rossell passant per Barceló o Eva Hesse

Una de les millors coses que es pot fer aquests mesos d'estiu és anar a veure exposicions. Es té més temps, a dintre en general s'hi està molt fresquet i l'oferta d'aquest estiu és realment interessant. Recomanaria en primer lloc la visita, pausada, a l'exposició de Pipilotti Rist a la Fundació Miró. Un s'hi pot passar tot una tarda estirat al terra sobre els coixins que hi ha aquí i allà mirant les imatges quasi hipnòtiques de l'artista i deixant-se portar per la música. No és casual que Rist, que en realitat es diu Elisabeth Charlotte, adoptés el nom de Pipilotti. Ho va fer en honor del famós personatge de Pippi Calzaslargas i, com ella, el seu és un art i una manera d'ésser optimista que té un rerefons de reflexió crítica sobre el món que ens envolta. Les seves propostes poden semblar utòpiques, però del que parla és de proposar altres maneres d'entendre el cos, la natura i la manera de relacionar-nos més suau i tranquil.la.

La fotografia és un dels 'best-sellers' de la oferta expositiva d'aquest estiu a Barcelona

Una altra exposició que sens dubte tindrà molt públic aquest estiu és la de Barceló. Com ja vàrem explicar la setmana passada, n'hi ha dues, una al CaixaForum i l'altra a l'Arts Santa Mònica, que és la que resulta més interessant per l'inèdit de les obres de joventut que presenta. Tant a un centre com a l'altre hi ha també d'altres exposicions que, com la del fotògraf francès Jacques Henri Lartigue al de La Caixa, poden animar a una segona visita.

Si ja s'està a Montjuïc es pot optar per anar al MNAC a veure la col.lectiva La modernitat fotogràfica de Praga, París, Barcelona i de pas gaudir del nou muntatge de la col.lecció d'art gòtic. Ja es veu que la fotografia és un dels best-sellers de l'estiu. N'hi trobaran també a La Virreina, amb l'exposició crítica amb el fotoperiodisme clàssic Antifotoperiodisme; a l'Arxiu Històric de la Ciutat, on es mostra la donació que hi féu Eugeni Forcano; i al Palau Robert, amb una mostra d'imatges relacionades amb el Mediterrani. Al Macba val la pena anar a veure la retrospectiva de Benet Rossell, i la col.lecció conceptual dels Fisher. En el terreny més clàssic, cal recordar que el Museu Diocesà està presentant una exposició dedicada a Courbet i, des d'una perspectiva més temàtica, al CCCB s'hi pot veure l'interessant exposició que compara Palma, Barcelona i València i la propera setmana se n'obre una altra dedicada al tema dels laberints que promet molts bons moments. En fi, que respecte a l'art, no s'avorriran aquest estiu.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Logo elpais

Ya no dispones de más artículos gratis este mes

Suscríbete para seguir leyendo

Descubre las promociones disponibles

Suscríbete

Ya tengo una suscripción