_
_
_
_
AGENDA

Molt més que un ex Stone

BILL WYMAN

Bikini, dijous 3 de juny

21 hores. 38 euros

Bill Wyman va deixar els Rolling Stones per voluntat pròpia el 1993. Malgrat tot, a nivell popular, segueix sent el baixista dels Stones i ho serà ja per sempre, entre altres coses perquè els seus antics companys mai el van substituir i la banda ha funcionat des de llavors sense baixista oficial, contractant instrumentistes a sou per a cada ocasió.

Wyman (Londres, 1936) havia entrat en la popular banda el 1962 i ràpidament va consolidar un estil peculiar de mantenir la línia de baixos i una presència escènica que el diferenciava de la resta de baixistes en tocar el seu instrument en posició vertical a l'estil dels contrabaixistes. Una imatge tranquil.la que donava seguretat des de la segona línia de l'escenari mentre Jagger i Richards es repartien els excessos escènics.

En deixar els Stones, Bill Wyman va poder centrar-se en la seva pròpia concepció musical, basada en el rhythm and blues més tradicional, i va fundar els Rhythm Kings, grup que segueix liderant tot i que la variabilitat dels seus integrants fa que cada nova gira sigui una sorpresa.

Curiosament, en el seu propi grup Wyman es manté també en la segona fila assegurant la base i deixant que siguin els seus companys qui es llueixin. Clar que sempre són companys d'alta volada.

Ser exbaixista dels Stones marca molt però no podem oblidar que, mentre el seu grup llançava el seu recordat Satisfaction el 1965 a les llistes de mig món, triomfava una altra cançó titulada Yeah Yeah gravada per Georgie Fame and his Blue Flames. No és casual que Georgie Fame sigui el teclista (especialista en òrgan Hammond) i cantant que aquesta nit liderarà la primera línia dels Rhythm Kings de Bill Wyman.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_