Agenda

I també... Guía ràpida de les activitats culturals de la setmana

Teatre, exposicions i concerts

'The Hamlet's Circus'

Un món en què la mort en directe és un espectacle; en què predomina la imatge sobre la paraula i la forma per damunt del contingut. Una Europa en decadència que lluita per mostrar-se atractiva a ulls tots i que per dins és plena d'accions monstruoses. Aquesta és la tesi de l'obra escrita i dirigida per Toni Martín on reflexiona sobre el món actual a través dels personatges del Hamlet de Shakespeare. (Teatre Bartrina. Reus. Dies 16 i 17, a les 21 hores. De 12 a 20 euros. A Barcelona, Teatre Romea. Del 13 al 30 de maig).

'Duet per a una sola veu'

Stephanie Abrahams, una brillant violinista que té fama, posició i un matrimoni amb un compositor famós, es veu forçada a revisar tota la seva vida quan li diagnostiquen esclerosi múltiple. Davant la situació tan difícil d'assumir, consulta un psiquiatre, el doctor Feldmann, i després d'unes sessions amb ell afronta el seu futur sense música. Aquest és l'argument de l'obra del britànic Tom Kempinski que entra en cartellera al Teatre Romea sota la direcció de Marta Puyo i amb Mingo Ràfols i Àngels Bassas com a protagonistes. (Teatre Romea. Barcelona. Del 18 d'abril al 9 de maig. Diversos horaris. De 17 a 28 euros).

Vayreda - Rierola

El Museu Industrial del Ter de Manlleu inaugura avui l'exposició J. Vayreda - F. Rierola, una mirada al paisatge. La mostra reuneix 41 olis del pintor i 77 fotografies de l'escriptor que des de dues ciutats veïnes, separades per una serralada, van saber captar els paisatges que els envoltaven amb una concepció gairebé mimètica. (Museu Industrial del Ter, Manlleu. Fins al 13 de juny).

El cinema de Peter Watkins

El Museu d'Art Contemporani ha iniciat un cicle de cinema dedicat a un dels pioners del docudrama, el britànic Peter Watkins, que inclou un repàs per les pel.lícules clau de la seva filmografia des dels seixanta fins als noranta. Recreacions històriques, polèmiques ficcions futuristes o falsos reportatges televisius conflueixen en aquest cicle comissariat per l'artista Deimantas Narkevicius. (Macba, els dimecres fins al 9 de juny. 2 euros).

Concerts

Dijous 15

Bear In Heaven. Nova banda, nou cicle i oportunitat de veure noves propostes. Els americans arriben amb rock eclèctic. (Razzmatazz 3, 21.30 hores. Entre 15 i 18 euros).

Aviador Dro. Van ser pioners i ara es recorda que ho van ser. Fa 30 anys, aniversari que celebren amb gira i nou disc, Yo cyborg. (Apolo, 19.30 hores. Entre 15 i 20 euros).

Eddie Marshall. Després d'una carrera d'acompanyant de luxe, el bateria es posa al capdavant del seu grup. (Jazz cava Terrassa, Terrassa, 23 hores. 12 euros).

Pitingo. Un dels noms més destacats de les últimes fornades de cantaors tancarà el festival De Cajón! (Palau, 21 hores. Des de 18 euros).

Pere Tàpies. Torna a l'escenari un dels exponents més rellevants de la cançó irònica. (CAT de Gràcia, 22 hores. Des de 7 euros).

Michael Nyman. El compositor de bandes sonores com El piano actuarà acompanyat per 11 músics. (Kursaal Manresa, 21 hores. 30 euros. Dia 16, Auditori Sant Cugat i 17, Teatre Fortuny de Reus).

Divendres 16

Violadores del Verso. Si el cachirulo hop existeix, ells en són els portaveus. Rimes com punys, ritmes com cop de punys. (Sant Jordi Club, 21 hores. Des de 16 euros).

Dissabte 17

Delafé y Las Flores Azules. Les seves peces, barreja de pop i hip hop tenen un nou artefacte que les agrupa: Las trompetas de la muerte. (Apolo, 20 hores. Des de 12 euros).

Los Secretos. Una banda poc menys que inevitable per parlar del pop espanyol als 80. (Bikini, 21.30 hores. 30 euros).

Víctor Demé. Des de Burkina Faso, la veu d'un artista que porta tota la vida cantant va editar el seu primer disc l'any passat. (Teatre Zorrilla. Badalona, 21 hores. 18 euros).

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. El noruec Leif Ove Andsnes toca el Concert per a piano núm. 4 de Rakhmàninov, dirigit per Stéphane Denève. (L'Auditori. 19 hores. Dia 18, 11 hores. Des de 16 euros).

Regístrate gratis para seguir leyendo

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS