_
_
_
_
CRÍTIQUES

Jeff Mills: "Ésser jove no et fa millor"

JEFF MILLS Razzmatazz. Avui, 21.30 hores Entre 15 a 18 euros

Jeff Mills, discjòquei. Per a molts, el millor; per a gairebé tots, un dels millors. Aquest any fa 47 anys, tot i que l'edat no és la raó que li fa posar en dubte el tòpic que estableix un paral.lelisme entre vigència artística a les cabines i joventut. Ho argumenta recorrent al deixant del temps, que, segons assegura, "et permet acumular coneixements saludables i experiència sobre la música i la forma de programar-la, ja que aquesta feina té un aprenentatge que només conclou quan l'abandones". Tot i així, aquest raonament no és el que revitalitza la figura de Mills, sinó la forma d'assumir la seva feina, del que fora de les cabines Sleeper wakes és el seu última treball. En alguns indrets, aquest disc s'ha considerat una tornada a les arrels de Mills, cosa que nega de manera terminant: "aquesta obra és un concepte i un projecte que ens permet oblidar tot allò que vaig fer durant el passat. És l'excusa perfecta per presentar noves idees i perspectives que il.luminen la forma en què faig, escolto i consumeixo tecno. Les meves arrels són on són i no sento que s'hagin de revisitar amb freqüència. La crida al futur em sembla molt més excitant". En aquest sentit, Mills, que segueix reiterant el seu desig de produir i gravar més i més material en els dos estudis que generalment utilitza per treballar i gravar —un a Berlín i l'altre a Chicago—, afirma que està ocupat en "provar una col.lecció de cançons que anomeno Star system i que m'agradaria editar l'any que ve".

Mills segueix girant pel món, "i sí, cansa, és una vida dura punxar, però forma part de la vida del discjòquei. Es fa més tolerable quan treballes amb bones persones, però passar 48 hores sense dormir continua sent passar 48 horas despert", diu recorrent a l'humor. Sobre la sessió d'aquesta nit apunta que "no he tingut mai un format de sessió predeterminat, però ara treballo entorn de la idea de happenings únics, amb la música pensada i programada per crear moments especials".

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_