_
_
_
_

AGENDA

Concerts, Màgia, Música...

CONCERTS

- Carlos Mejía Godoy. Aquest històric renovador del folklore nicaragüenc, símbol de la lluita sandinista contra la dictadura del general Somoza, es presenta al festival Barnasants amb el seu grup, Los de Palacagüina, amb els que va obtenir gran popularitat a la segona meitat de la dècada de 1970 amb el popular Son tus perjúmenes mujer. Teatre Joventut, l'Hospitalet de Llobregat (Avui, 21.00 hores).

- Aupa Quartet. El jove quartet de corda, format per exmúsics de la despareguda Orquestra de l'Acadèmia del Liceu, estrena el nou espai per a la música en viu del bar Mirabé amb la seva barreja de jazz, música balcànica, rock i funk . Mirabé, carrer de Manuel Arnús, 2 (Avui, a les 22.00 hores).

- Pedro Guerra. El cantautor canari presenta Alma mía , el primer del volums d'un projecte discogràfic en què revisa un grapat de conegudes cançons ja clàssiques del repertori llatinoamericà i espanyol. Luz de Gas, Barcelona (Dissabte 20 a les 21.30 hores).

- Utròpic. El grup format per músics catalans ret homenaje amb Percussion Highway als artistes que a la dècada de 1960 van revolucionar la música popular brasilera incorporant-hi elements del rock i la música africana. L'Auditori de Barcelona (Diumenge 21 a les 20.00 hores).

- Els dotze de Berlín. Aquesta singular orquestra, formada per 12 violoncel·listes de la Filharmònica de Berlín, s'ajunten quan les seves obligacions a la primera orquestra del món els ho permet per presentar-se a les sales de concerts amb un original programa d'adaptacions d'obres del gran repertori de la música clàssica, i de temes populars d'Elvis Presley i Duke Ellington. Palau de la Música (Dilluns 22 a les 21.00 hores).

- Michael Nyman. El pianista i compositor minimalista britànic (a la imatge) presenta el seu darrer disc, The glare , gravat amb el cantant David McAlmont, que va triar les seves composicions preferides de Nyman i en va escriure lletres per fer-ne cançons inspirant-se en notícies. Palau de la Música (Dimecres 24 a les 21.00 hores) .

MÀGIA

Que la màgia és allò que viola les lleis de la natura és el que ens diu el diccionari a l'hora de definir el mot, tanmateix, la màgia té més a veure amb la ciència que amb els fets sobrenaturals. L'exposició Els impossibles de la ciència ho demostra repassant de manera didàctica un grapat de jocs científics i de trucs de màgia per explicar-nos que sempre hi ha una raó científica per explicar el que ens sembla impossible. Les possibilitats i els límits de la ciència i la màgia explicats en un festival de màgia, perquè aquesta exposició forma part de la programació del Memorial Li-Chang, que en la seva desena edició se celebra a Badalona fins al 28 de febrer.

Abans del gran cap de setmana de màgia preparat pel 26, 27 i 28 de febrer, amb un grapat d'actuacions de mags catalans i estrangers, aquest dissabte Jorge Blass presentarà al Teatre Zorrilla el seu espectacle L'art de la màgia , 75 minuts d'un espectacle modern presentat en una cuidada posada en escena que compta amb banda sonora. Els impossibles de la ciència . Sala d'exposicions El Refugi de Badalona. De dimarts a diumenge, fins al 7 de març.

TEATRE

- Kvetc-neures! Kvetch és un estudi sobre els efectes de l'ansietat, sobre la neura que no et deixa dormir. L'obra, -escrita per Steven Berkoff, i dirigida per Pep Pla- està protagonitzada per Toni Sevilla, Pep Ferrer, Rosa Cadafalch i Carme Fortuny (a la imatge). Els quatre desgranen sobre l'escenari temes candents com els de les classes socials en lluita, la família com a nucli corromput de la societat, l'homosexualitat i la falta de sentit de l'existència. Tot amb humor i amb la complicitat dels espectadors. Coproduïda pel Centre d'Arts Escèniques de Terrassa (CAET) i Promocions Teatrals Degira, arriba a Barcelona després de la seva estrena amb molt d'èxit a Terrassa. (Sala Muntaner. Fins al 14 de març. Barcelona).

- La casa sota la sorra. El barceloní Pere Vidal emprèn, amb la personalitat de l'arqueòleg Peter Whitel, un viatge a través d'Egipte i el Sudan transportant documents de gran valor, fins a arribar a la destinació final: la casa sota la sorra, comandada pel Senyor Ti. Després de l'èxit del seu últim i premiat espectacle, Ruddigore o la nissaga maleïda , Egos Teatre assumeix el repte de dur a escena, en clau de musical, la novel·la juvenil més coneguda de Joaquim Carbó. (Teatre Nacional de Catalunya. Fins al 21 de març).

- La pantera imperial. Segons la crítica, l'obra en la qual Carles Santos ret homenatge a Bach és la millor del compositor de Vinaròs. Presentada el 1997, torna a Barcelona amb el cor en directe per primera vegada. A cop d'orgasme, zapateado , de lluita de pianos i pianola, es viu Bach en un espectacle qualificat de "colossal, imaginatiu, sensual i ple d'humor a mig camí entre la ironia i la malenconia". (Teatre Lliure. Fins al 21 de febrer).

MÚSICA

Incansable explorador de noves formes d'expressar-se com a músic, Pat Metheny va més lluny de tot el que fins ara ha fet amb la seva guitarra en el món del jazz i presenta la darrera i més arriscada proposta: The Orchestrion Project . Ho farà el proper diumenge a l'Auditori en un concert que serveix per inaugurar el 21è Festival de Guitarra de Barcelona. Tot sol a l'escenari amb la seva guitarra, Metheny s'envoltarà d'instruments electro-acústics, Orchestrion , els ha batejat, creats amb l'ajuda de tècnics i inventors, que manipularà i controlarà mecànicament fent ús de la tecnologia. Una proposta fascinant.

A més del concert de Pat Metheny, l'edició d'aquest any del Festival de Guitarra inclou, a més, les actuacions de Quimi Portet, el dia de Sant Jordi al Palau de la Música; John McLaughlin i la seva banda The 4th Dimension, que presentarà el seu nou disc al Palau; i el gran Paco de Lucía i la seva guitarra flamenca, que clausurarà el festival al Liceu el 20 de juny.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_