_
_
_
_
Lletres

La Rebotiga

Altempordanesos, hipocresia, filòsofs grecs...

Hipocresia contemporània

Al bell mig del Midwest americà, a la ciutat universitària de Troy, la Tassie fa de cangur d'una nena afroamericana, filla adoptiva d'una parella molt glamurosa però alhora plena de misteri i amb algunes coses per amagar. En un context de màxima actualitat, en què els Estats Units estan en guerra amb l'Orient Mitjà, l'elogiada amb raó Lorrie Moore (Nova York, 1957) explica, quinze anys després de la seva darrera novel·la, el pas de l'adolescència a l'edat adulta d'una noia de poble que viatja a la ciutat. Allà li seran revelats secrets que no volia conèixer, descobrint com la hipocresia embruta tots els que l'envolten. Al peu de l'escala. Lorrie Moore. Traducció d'Albert Torrescasana. Edicions 62. 334 pàgines. 19 euros.

Tota la gent de l'Alt Empordà

De Laura Bonaset Moner, filla de Fortià i primera conductora de camió de la província de Girona, fins a Salvador Dalí, és clar, passant per Jaume Geli Giralt, guarda forestal i artesà, o el guerriller Josep Pujol, que va acabar traint els seus durant la guerra amb els francesos. Són només alguns dels protagonistes d'aquesta obra, que protagonitzen els altempordanesos de naixement o aquells que han desenvolupat la seva tasca en aquesta zona. En total, més de 2.000 entrades. Una utilíssima feinada. Diccionari biogràfic de l'Alt Empordà. Inés Padrosa. Diputació de Girona. 907 pàgines. 38 euros.

Un pare i un fill difícils

"Un fill és com un mirall on es reflecteix el pare, i per al fill, el pare és, al seu torn, un mirall on reflectir-se en el futur". Aquesta frase de Soren Kierkegaard encapçala la 12a novel·la de l'autor brasiler Cristovao Tezza, que, de manera discreta però constant, està construint una de les carreres més sòlides de la literatura brasilera actual. Aquí, un escriptor que només té al cap el seu ofici contempla gairebé com una nosa la presència del seu fill amb síndrome de Down. dos mons amb objectius oposats en una obra de clars referents autobiogràfics. El fill etern. Cristovao Tezza. Traducció de Josep Domènech Ponsatí. Club Editor. 190 pàgines. 18 euros.

Els filòsofs també es moren

La Grècia clàssica va ser molt culta i deixà en herència un bagatge cultural sense parangó en tota la història. Però els grecs tenien una actitud ambigua, molt típica d'ells, que era manifestar certa enveja, hostilitat i fins i tot, odi, envers els grans personatges, especialment els filòsofs. Això sí: un cop morts, tot eren elogis i reverències. Una curiosíssima prova d'això la constitueix aquesta antologia obituària, on es recull com i quin tractament van rebre les desaparicions de 50 dels filòsofs més importants, des de Sòcrates fins a Demòcrit. Antologia obituària dels filòsofs de la Grècia antiga. A cura de Sergi Grau. Adesiara. 351 pàgines. 14 euros .

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_