_
_
_
_
_

La Rebotiga

Novel·la policiaca, ironia, Artur Bladé...

Secrets que afloren en les nits de vetlla

Guanyadora del premi Goncourt 2008, la nova novel·la de l'afganès Atiq Rahimi relata la història d'una dona que, maltractada i ignorada durant els anys de matrimoni, vomita tota la seva ràbia durant les hores de vetlla nocturna al seu marit, que, ferit de guerra, jeu al llit moribund. A través dels retrets que la dona adreça al seu marit, mentre a fora cauen les bombes, el lector descobreix els horrors amagats rere una vida aparentment normal. Traduïda per Imma Estany, aquesta és la tercera novel·la de Rahimi, que va fugir del seu país als 22 anys i es va refugiar a França.

La pedra de paciència. Sangué Sabur. Atiq Rahimi. Empúries. 143 pàgines. 16 euros

Un nou cas per al comissari Kharitos

Petros Màrkaris, pare del famós comissari Kostas Kharitos, no deixa descansar el seu heroi ni quan aquest s'agafa uns dies de vacances. En la darrera novel·la de l'autor grec, el detectiu, després del casament de la seva filla, es proposa fer un parèntesi en la seva feina i viatja amb la seva dona a Istanbul. Un fet inesperat, la desaparició d'una anciana en un poble de Grècia i l'assassinat d'un seu parent a Istanbul, obliga Kharitos a deixar de fer el turista i a posar-se a treballar. Haurà d'endinsar-se en la petita comunitat grega que hi ha a Istanbul. Traducció del grec de Montserrat Franquesa i Joaquim Gestí.

Mort a Istanbul. Petros Màrkaris. Tusquets. 240 pàgines. 18 euros

Crònica en clau irònica de la lluita pel poder

Un candidat decideix presentar-se a les primàries del seu partit. L'aparició de la seva exdona, la traïció de més d'un amic i els intents de la premsa de desemmascarar-lo són alguns dels obstacles amb què toparà, però res l'aturarà en la seva cursa per aconseguir el seu objectiu a qualsevol preu. Amb una bona dosi d'ironia i sarcasme, i amb la seva habitual ploma incisiva, el columnista Iu Forn retrata el món de la política i el periodisme en la seva primera incursió a la narrativa. Amb il·lustracions del vinyetaire de La Vanguardia Toni Batllori.

El candidat. Iu Forn. Amsterdam. 190 pàgines. 15,95 euros

Artur Bladé, prosista del desterrament

A la reedició de l'obra completa de l'escriptor de la Ribera d'Ebre Artur Bladé -ja n'han aparegut cinc volums- se suma aquest treball de Xavier Garcia on analitza com la crònica vital de l'autor, que va patir l'exili, va esdevenir un retaule biogràfic col·lectiu. Garcia sosté que de la sofrença del desterrament va sorgir "una de les millors proses catalanes contemporànies", comparable a les de Gaziel, Maurici Serrahima, Josep Pla o Josep M. de Sagarra.

Artur Bladé en la política i literatura catalanes del segle XX. Xavier Garcia. Cossetània. 128 pagines. 11,80 euros

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_