_
_
_
_

Agenda

Jazz, Còmic, Dansa...

Torna el bon jazz. A partir de les 20 hores d'avui, i per espai de gairebé un mes, la ciutat de Terrassa tornarà a convertir-se en el centre neuràlgic del jazz peninsular. Aquesta nit, amb un concert del trio de Sergi Sirvent a la Nova Jazz Cava, començarà la 28a edició del ja clàssic Festival de Jazz de Terrassa. Seguint la trajectòria marcada per aquests 27 anys (molts més si tenim en compte la relació directa del certamen amb la històrica Jazz Cava) el festival s'obrirà a totes les cares del jazz, des del més tradicional al més prospectiu, combinant grans concerts internacionals amb (una de les seves característiques més interessants i distintives) abundants actuacions de grups catalans. Concerts a la Nova Jazz Cava, a diverses places de la ciutat (aquests gratuïts), al parc de Vallparadís (el Picnic Jazz del diumenge 22 de març) i, com a novetat, actuacions també a Rubí i Sabadell al costat de conferències, projeccions cinematogràfiques, sessions de ball, exposicions i fins i tot una fira discogràfica. Del dens cartell d'aquesta edició (una trentena de concerts programats) destaquen presències tan notables com la trobada entre el contrabaixista Dave Holland i el guitarrista flamenc Pepe Habicheula (com la resta dels esmentats a la Nova Jazz Cava, 12 de març), el guitarrista de blues Lonnie Brooks (13), el pianista Ahmad Jamal (15) i, per als més valents, la nova aventura del World Saxophone Quartet (26). Hi haurà també un record per a Peer Wyboris i Johnny Giffin, recentment traspassats i íntimament relacionats amb Terrassa, a càrrec de Phil Woods (27), i el lliurament del premi del festival, el Jazzterrasman, al bateria egarenc Adrià Font, que tancarà el festival actuant la tarda del diumenge 29. 28a edició del Festival de Jazz de Terrassa. Diverses seus, del 5 al 29 de març. Programació a www.jazzterrassa.org.- MIQUEL JURADO

CÒMIC

'Otakus'. Els aficionats al còmic japonès (els otakus) no en tenen prou amb el Saló del Manga. Per això reben amb alegria cites com la segona edició del Japan Weekend. La seva oferta aplega tot allò que els agrada: manga, projeccions d'anime, videojocs i cosplay, que consisteix en disfressar-se dels seus personatges favorits. El novè art és també el protagonista d'un cicle de conferències a les biblioteques barcelonines on es repassarà el gènere en clau femenina. Precisament és gràcies a l'èxit del manga que el còmic ha guanyat en els darrers anys moltes lectores. Entre els ponents figuren autores com Purita Campos, Sonia Pulido i Laura Pérez Vernetti. Japan Weekend. Del 6 al 8 de març. Club Sant Jordi (annex del Palau Sant Jordi, Montjuïc). Barcelona. www.japanweekend.net. / Còmic en femení. Del 5 al 26 de març a diverses biblioteques barcelonines. www.bcn.cat/biblioteques.

DANSA

Mestissatge. Ja fa anys que la dansa ha deixat de ser una etiqueta vàlida per reconèixer de forma inequívoca una disciplina artística. L'evolució l'ha apropat a tot tipus de llenguatges. Reflectir aquesta riquesa mestissa és el motor del festival LP dansa...o no, que organitza per segon any el col·lectiu barceloní La Porta. La instal·lació, la performance, la dramatúrgia, la projecció videogràfica i la conferència formen part de l'heterogeni menú del festival, que aposta per l'experimentació, el risc i el diàleg al voltant del paper del cos en la societat. L'edició d'enguany reuneix mig centenar d'obres d'artistes nacionals i internacionals (com ara Olga Mesa, Juan Navarro, Roger Bernat, Angelica Liddell o Ivana Müller). Moltes de les activitats programades al festival són gratuïtes. Festival LP09 dansa...o no. Del 6 al 21 de març a diversos espais de Barcelona, com el CCCB, La Poderosa i la Sala Conservas. Programa complet i adreces al web: www.laporta.com. - B. G.

MÚSICA

Ritmes amb ànima negra. La influència de la música negra -des del blues i el soul al hip-hop i el funk - ha estat decisiva en les darreres dècades. Per sort, i des de fa temps, no és necessari viatjar al Bronx per escoltar un rap ple d'autenticitat. Ben al contrari. L'aposta per l'escena nacional és un dels grans atractius del festival gironí Black Music. Així. la cita, a més de tenir com a reclam les actuacions de la banda de Bill Wyman, exbaixista dels Rolling Stones, i de Living Colour, ofereix moltes propostes de sabor local com, entre d'altres, els concerts de Cris Juanico o el de la Mala Rodríguez (foto). Festival Black Music. Del 7 al 28 de març a diverses seus de Girona. Tot el programa a: www.blackmusicfestival.com.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_