Selecciona Edición
Conéctate
Selecciona Edición
Tamaño letra

La Rebotiga

Israel i Palestina, periodisme, ànimes solitàries...

Ànimes solitàries, com els nombres primers

Amb la seva primera novel·la Paolo Giordano, de 27 anys, s'ha guanyat un lloc destacat en la literatura italiana, en obtenir el prestigiós premi Strega, i també en el panorama literari internacional, ja que l'obra, aplaudida per la crítica i els lectors, es traduirà a 29 idiomes. En català apareix a Edicions 62 en traducció d'Anna Casassas. El llibre, que l'autor presenta aquests dies a Barcelona, narra la història de Mattia i Alice, dues ànimes solitàries, com les dels nombres primers.

La solitud dels nombres primers. Paolo Giordano. Edicions 62. 312 pàgines. 17 euros

Les múltiples vides de Pippa Lee

Tot sembla perfecte i idíl·lic en la vida de Pippa Lee. Però la dona, que en el passat va conèixer el costat fosc i salvatge de la vida, comença a qüestionar-se com ha arribat a ser l'esposa perfecta d'un brillant editor, mare orgullosa d'uns bessons amb èxit i una bona veïna a qui tothom estima. Aquesta és la trama de la darrera novel·la de l'escriptora i directora de cine Rebecca Miller, autora també de l'adaptació cinematogràfica de l'obra, com ho ha estat d'altres títols seus portats a la pantalla. Traducció de Ramon Monton.

Les vides privades de Pippa Lee. Rebecca Miller. Bromera. 296 pàgines. 18 euros

Les raons de l'enfrontament entre Israel i Palestina

Dins la col·lecció Al dia, dedicada a temes d'actualitat i en format de butxaca, Eumo publica aquest assaig sobre el conflicte entre israelians i palestins, "un enfrontament que ens hem acostumat a veure com un fet inevitable, sense solució". L'autor, el professor de la UAB Ferran Izquierdo, sosté que tot i que s'ha presentat com un xoc ètnic o de religions, les arrels de les hostilitats són polítiques i van lligades a la història europea: l'antisemitisme i la resposta nacionalista d'alguns jueus van ser a l'origen del projecte colonial sionista a Palestina. Izquierdo assenyala la fi d'aquest sistema colonial com un pas cap la pau.

Israel i Palestina: un segle en conflicte. Ferran Izquierdo. Eumo. 157 pàgines. 10 euros

Una manera de fer i d'entendre el periodisme

El periodisme també pot ser una actitud davant la vida. I això ho va tenir sempre molt clar Josep Maria Huertas Claveria. Gent que va treballar i practicar amb ell el seu periodisme de compromís amb la gent (els tan famosos com per alguns maleïts huertamaros) i companys i alumnes de la Facultat de Comunicació Blanquerna expliquen el Huertas que van conèixer com a persona i com a professional. La perla del llibre, però, està en la desena d'articles seus on va reflexionar sobre l'ofici, així com en la seva imprescindible bibliografia sobre el tema.

Professor Huertas. Diversos autors. Editorial Trípodos. 157 pàgines. 15 euros

* Este artículo apareció en la edición impresa del Jueves, 5 de marzo de 2009