_
_
_
_

La Rebotiga

Guerra civil a Catalunya, Invents de Ramón Sabatés, Sistema mèdic a Camerun...

La princesa que va hipnotitzar Florència

Un enigmàtic viatger travessa el món per revelar un secret que només un home pot escoltar i seguir viu: l'emperador Akbar. Màgia i bruixeria serviran al viatger per introduir-se a la cort de l'imperi Mogol i explicar a Akbar la història de la bella princesa Qara Köz, capaç d'hipnotitzar l'esplendorosa ciutat de Florència. Aquesta és la trama de l'última novel·la de Salman Rushdie, traduïda al català per Marta Pera, on l'autor planteja un diàleg entre mons diferents i evoca la màgia del Renaixement.

L'encantadora de Florència. Salman Rushdie. Bromera. 161 pàgines. 22,90 euros

El darrer acte bèl·lic de la Guerra Civil

Finals de 1938. El general Franco, alçat contra la República, amenaça d'escombrar tota resistència i acumula un poderós exèrcit. A Barcelona s'escolten crits de "no passaran", que camuflen la temptació de rendició de molts resistents. És a punt de començar el darrer gran acte bèl·lic de la Guerra Civil, un episodi que el periodista Jorge M. Reverte relata amb prosa acurada i rigor històric, amb testimonis de persones que el van viure. El llibre, traduït per Lluís Solanes, va guanyar el Premi Internacional Terenci Moix d'Assaig 2006.

La caiguda de Catalunya. Jorge M. Reverte. La Magrana 623 pàgines. 26 euros

Medicina i cultura en una societat africana

L'Institut d'Estudis Catalans, en col·laboració amb la Càtedra Unesco de Llengües i Educació, ha editat aquest aprofundit treball de l'antropòleg Lluís Mallart sobre el sistema sanitari dels evuzok del Camerun. L'investigador ha conviscut amb ells durant anys i n'ha après la llengua, la cultura, els costums i la cosmovisió. El científic parteix de la idea que el sistema mèdic d'una comunitat el conformen "un vast conjunt de fenòmens, situacions, idees, paraules i pràctiques relacionades amb el cos humà, els seus desordres i el seu restabliment".

El sistema mèdic d'una societat africana. Els evuzok del Camerun (2 vol.). Lluís Mallart. IEC. 1.200 pàgines. 60 euros

Ramon Sabatés, l'últim professor Copenhaguen

Una màquina per enfilar agulles de cosir, una andana mòbil perquè els trens no hagin de parar a l'estació o un artefacte per evitar que es facin mal els castellers quan fa llenya el castell que han aixecat. Són alguns dels imaginatius enginys -que funcionaven amb politges, engranatges i amb els principis bàsics de la termodinàmica, la física i la química- que apareixien a Los grandes inventos del TBO. Ramon Sabatés en va ser el darrer autor. Aquest llibre repassa la trajectòria de Sabatés i de la seva secció al mític TBO , on firmava com a Professor Franz de Copenhaguen.

Els últims invents de Ramon Sabatés. Viena. Sergi Freixes i Jordi Garriga. 176 pàgines. 36 euros

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_