_
_
_
_
Arquitectura i Art

Motius nadalencs

La vida és representació. I l'artista manifesta les escenes representades en el seu inconscient intern o en el col·lectiu. Per això, autor i personatge són un, persones suposades o col·lectius que interactuen en el drama i la comèdia de la vida. Fins fa molt poc, a les dones els ha tocat representar el paper de Ningú, el de criatures toves, tan passives com sofàs, anul·lades en energia i imaginació. Els personatges religiosos reforçaven doblement el paper del poderós Altre, que governava les vides i els dies de les dones. Aquesta és la lectura en clau feminista de la instal·lació de Julia Montilla a la galeria Toni Tàpies. Altres, molt més precises, buscarien desgranar les formes de consum de les imatges que determinen la nostra cultura.

L'obra titulada Gogo-Arima Erradikakak -encara que tinguem dubtes sobre la seva formalització- posa en evidència la manera en què es construeixen i representen els relats i els mites lligats a una identitat nacional. Una reproducció a escala d'una tarima (per visionar l'aparició de la verge envoltada de llums amb els colors de la ikurriña) i quatre roures (símbol de la llibertat al País Basc) conformen el teatre ad hoc marià; la protagonista farà la seva "aparició" cada dia a les 18,30 a la galeria. Un altre motiu per celebrar el Nadal.

Gogo-Arima Erradikakak. Julia Montilla. Galeria Toni Tàpies. Consell de Cent, 282. Barcelona. Fins al 9 de gener

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_